Okategoriserade

Dag 8: Ett ögonblick

Nu ska jag berätta för er om när hela min värld rasade samman på bara en sekund. Trots att det är 12 år sedan så minns jag det som igår.

Jag minns att farmor var sjuk och hon och farfar skulle åka på kryssning i medelhavet.  Jag var orolig och tyckte inte hon skulle åka iväg eftersom att hon var förkyld.
Efter några dagar fick hon lunghinneinflammation och eftersom farmor redan var svag från reumatism och diverse operationer i benen, så klarade inte immunförvaret kämpa emot. Hon fick legionärssjukan och hamnade i koma på ett sjukhus i Venedig. Pappa och mina farbröder flög ner för att vara med farfar. Vi andra satt hemma och väntade oroligt. Jag kommer ihåg att jag var arg för att jag inte fick följa med.

Efter någon vecka kom pappa hem och vi hade inte hört något på flera timmar. Blicken som min pappa hade när han sa den där meningen som fortfarande sitter kvar i minnet. En blandning mellan sorg och värme. Han visste vad för sorg den skulle orsaka. Svaret som jag inte ville ha på frågan jag ställde. Eller så kanske jag inte ens frågade och egentligen visste jag nog redan men ville inte erkänna det. Hoppet fanns kvar.

”Farmor är i himlen nu.”

Jag ville inte tro på det. Jag började gråta och sa ”nej det är hon inte alls”. Blev arg på pappa för att jag trodde att han skojade. Trodde att min älskade farmor skulle komma tillbaka. I flera år kunde jag ibland börja gråta när jag skulle sova för att jag saknade farmor. Värst var ju att jag aldrig fick säga hej då till henne. Pussa henne på kinden och säga att jag älskade henne.
Ibland när livet är tufft så pratar jag lite med henne. Frågar henne om hon är där med mig. För det tror jag att hon är. Som min skyddsängel.

Älskade farmor. Du var verkligen den finaste farmor man kunde haft. Du är i mina tankar och minnet av dig finns alltid med mig.


Som tur är så har jag min fina farfar kvar och det är jag så tacksam för. Trots sina 83 år så är han frisk och stark. Alltid en varm kram när man ses och full med så mycket kunskap och värme. Såklart har han också alltid varit den bästa farfar man kan önska sig. Ställer alltid upp och är intresserad av vad som händer i ens liv.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.