C'est la vie

En bättre tisdag än förväntat

Det märks nu att hösten är här för att stanna, och så småningom övergå till vinter. Jag vill mest bara vara hemma. Äta, jobba, sova, vara ledig, vila, träna. Repeat. I morse när jag vaknade kände jag verkligen ”Neeej, inte morgon redaaan”. Att väckarklockan ringer medan det fortfarande är mörkt ute har jag inte riktigt vant mig vid ännu. Tog en bild på min outfit för att användas som inspiration en dag i februari när jag är trött på alla vinterkläder och ”inte har någonting att ha på mig”. Den stickade slipovern köpte jag i Philadelphia på Madewell. Jeansen är från Zara och skjortan en gammal från H&M. Hade örhängen på mig också men de kom inte med på bild. Skitigt hår och troligtvis mascara på ögonlocken. Förlåt, jag är ingen bra modeinfluencer.

Den dåliga morgonkänslan vände till en bra tisdagskänsla när jag kom till jobbet. Det brukar göra det eftersom att jag har så himla bra kollegor. Fick mycket gjort och hade en underhållande konversation i teamchatten gällande spa:et på hotellet vi ska bo på i Berlin. Det är ju Tyskland så det är såklart ett nakenspa. Kan man bada naken med sina manliga kollegor i en jacuzzi och ändå se på varandra med samma respekt på kontoret sen? Asking for a friend.

Jag kom hem tidigt från jobbet och bestämde mig ganska snabbt att idag skulle jag minsann återbesöka gymmet. Kollade i appen och såg att sist jag var där var den 24 september, så alltså en månad sedan. Jag tränade inte direkt hårt utan nöjde mig med 50 minuters ganska lugn träning. Jag brukar titta på Gossip Girl medan jag kör 10-15 minuter på crosstrainern. Då går tiden fort. Sen lite styrketräning på maskiner och med vikter.

Medan jag var borta hade min kära man höststädat balkongerna (på typ en timme?!) och räddat plantor som var mer eller mindre eftersatta. I gengäld kokade jag lite mer pasta och värmde upp gårdagens rester åt oss, sen såg vi på Modern Family varvat med att prata om våra respektive dagar och kramas i soffan. Jag försökte få honom att hjälpa mig med att bädda rent i sängen men eftersom att han utöver balkongstädningen även handlat och städat köket. Ibland undrar jag vad jag gjort som förtjänat honom som sambo. Själv stökar jag mest bara till, tvingar honom att sova i gästrummet när han snarkar och glömmer alltid att byta ut den tomma toalettrullen till en ny eller sätta i en ny soppåse när jag tar ut den gamla. Å andra sidan står jag ut med hans snarkande och anarkistiska sätt att aldrig skölja bort riskornen innan han lägger grytsleven i diskmaskinen, så jag antar att det på något vis går jämt ut. Han tycker säkert att jag är lika anarkistisk som låter den tomma toarullen hänga kvar.

Jag lyckades i alla fall bädda sängen med rena lakan och nu ligger jag här med datorn på magen. Tänker att det varit en mycket bättre dag än jag från början trodde att det skulle bli. Jag ska bara sova minst åtta timmar för att undvika att vakna med med samma känsla i morgon.

2 kommentarer

  • Ajli

    Hoppas att du får din sömn! Vi är väldigt olika, när Erik snarkar går JAG ut och sover på soffan och jag skulle aldrig lämna en tom rulle i badrummet MEN jag stoppar in osköljt hejvilt i diskmaskinen, den har nog fått sluka ett och annat i sina dar XD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.