Tankar & Funderingar

Rätt fokus

Idag känner jag för att bara ligga på soffan hela dagen och se på film. Det finns ingen ork eller lust till att gå utanför ytterdörren. Jag drömde konstiga drömmar i natt och vaknade med en vemodig känsla i bröstet. Tröttheten var total och det tog evigheter innan jag steg upp ur sängen. Det är förvisso söndag och då måste man inte jäkta men jag önskar att jag kände mig lite mer motiverad när jag vaknar en ledig dag. Jag märker att jag just nu söker mig till enkla medel för att underhålla hjärnan och det mår jag i slutändan inte bra av. Särskilt inte när jag blir så socialt utmattad av jobbet i veckorna att jag på helgen inte klarar av att umgås med för mycket folk. 

Idag började jag morgonen med att skrolla på sociala medier, vilket jag ofta gör men vissa dagar är det tvärtemot vad jag behöver för att möta dagen med harmoni i sinnet. Det är så självdestruktivt för mig som är väldigt känslig för alla intryck att suga in en massa information från random människor direkt när jag vaknar eller innan jag ska sova. Jag har så svårt för att fokusera, finna inspiration och formulera mig vilket skrämmer mig lite. Jag behöver skala ner på just den biten känner jag. Vara mer i det verkliga livet. Hitta skrivflödet och talflödet igen. Fokusera på det jag har i stället för att sakna sådant jag inte har. Från och med ikväll så ska jag undvika mobilen innan jag lägger mig och när jag precis stigit upp. Särskilt morgonen behöver jag vårda bättre för jag har insett att min start på dagen avgör hela min sinnesstämning. 

Samtidigt som jag mest av allt känner för att stanna inne idag så vet jag att det bara är bra för mig att komma ut i den friska luften, så jag ska pallra mig ut ett tag så kan jag vila hemma senare i eftermiddag i stället. Det är lite halvt mulet idag men nästintill vindstilla och solen verkar ändå lyckas tränga sig genom molnen emellanåt. Kanske blir det årets första gelato idag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.