Malmötips,  Weekend

Petit déjeuner chez Noir Kaffekultur

Såhär såg min frukost ut för exakt en vecka sedan när jag lyxade till det med att äta dagens första mål på Noir Kaffekultur – som enligt mig har ett av Malmös bästa uteserveringar på sommaren. Just förra lördagen var det lite för kyligt för att sitta ute så tidigt på dagen så jag bänkade mig inomhus med en avokado- och äggmacka, kaffe och croissant. Även om jag gillar mina helgfrukostar hemma (som idag) är det mysigt att ibland äta frukost ute.

Förutom det perfekta solläget så tycker jag att personalen på Noir gör riktigt gott kaffe. Jag har testat kaffet på många ställen i Malmö och det här stället ligger bland mina Topp 3. Det beror nog mycket på rostningen av bönorna de köper in för när andra verkar gilla den där syrliga eftersmaken så föredrar jag en mildare och rundare smak på mitt kaffe. Mina två andra favoriter är Östra Kaffebaren och italienarna på Dolce Sicilia.

Bilder från i somras.

Soliga dagar är det underbart att kunna sitta under de lummiga träden med skyddande parasoll och känna som att man egentligen befinner sig på något brasserie i Paris. Förutom att servicen är lite bättre och skummet på cappuccinon inte liknar det skum som följer med havet upp på stranden.

Idag blev det som sagt frukost hemma (råkade hälla den sista mjölken i en kanna vatten så det blev inget morgonkaffe – fail!) som jag ätit medan jag tittat på New Girl och jag tänkte alldeles strax röja upp lite här hemma. Lägenheten har förfallit lite under veckans gång, men jag orkar bara inte tillbringa en hel lördag till att städa. Det är så himla tråkigt när jag bara har två lediga dagar. Så det får bli lagom städat så att det åtminstone är någorlunda rent och ordnat. Jag är inget städfreak (vilket mina nära och kära kan intyga, hehe) och när det väl börjar bli lite stökigt så låter jag det bara förfalla tills jag känner att stökigheten stressar mig. Då måste jag städa för att ens vilja vara hemma. Efter det ska jag gå ut i det fina vädret. Tydligen ska det bli så varmt som 19 (!!) grader idag. Crazy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.