Paris in the summer

Jag tror att det får bli en resa till Paris i början på juli. Egentligen brukar jag ju inte förespråka att besöka den franska huvudstaden i juli-augusti men det är då det passar att jag hälsar på Naomi, som jag gärna vill bo hos några nätter. Dessutom är Paris extra vackert när hela staden står i grönska och så länge ingen värmebölja råder, är det rätt så skönt att kunna sitta på uteserveringar sent på kvällen och dricka vin i en tunn klänning.

Annat man kan göra i Paris på sommaren:

* Dricka champagne på någon av båtarna som ligger längs med floden Seine och under sommarhalvåret fungerar som go-to-barer.
* Svalka sig i ostkylen på Monoprix när det blir hett på gatorna.
* Fynda på sommarrean som pågår från slutet av juni till början av augusti.
* Känna doften av varmt urin och hundbags från den ångande asfalten.
* Ligga under en ek på gräset i Parc Monceau och äta gelato från Amorino-glassbaren vid Villiers (om den inte hinner smälta på vägen till parken vill säga).
* Köpa med sig snacks och en flaska vin för att ha picknick längs med Canal St Martin.
* Besöka museum och njuta av svalkan i femhundra år gamla, vackra stenbyggnader.
* Svalka sig lite mer med x antal glas rosé på valfri bistro (ett tips är att undvika de som ligger vid Les Halles, St Michel, Champs-Elysées eller Eiffeltornet) och hitta något hak på en bakgatan någonstans.
* Njuta, ta dagen som den kommer och gå vilse i okända gränder.

Förutom några av dessa punkterna ska jag hänga med de av mina vänner som inte hunnit åka iväg på les vacances d’été ännu. I Paris brukar de flesta lämna staden lagom till nationaldagen den 14 juli. Kanske, med betoning på kanske, försöker jag hitta en mysig lägenhet att hyra och stannar lite längre. Känna av hur det skulle vara att bo i Paris igen. Jag ska se vad min budget tillåter.

Såhär såg det ut för tre år sedan när jag var där just den tiden på året.

En café crème på ett brasserie intill Pont Louis-Philippe.

Jag passar även på att tipsa om min Paris-guide som jag kokade ihop för ett tag sedan. Den innehåller både tips och länkar till tidigare inlägg. En ganska bra cityguide för Paris om jag får säga det själv. Den hittar du HÄR.

Kvällsljus i Montmartre.

Boulevard Sébastopol som korsar rue de Rivoli.

Canal St Martin i skymning.


Tonårspojkar som spelar fotboll i Parc Monceau.

Canal St Martin igen.

0 reaktioner på ”Paris in the summer”

  1. Wife of a Viking - från kråkbo till drömhus

    Vilka härliga bilder du tar!! Det är nästan så att det känns att man är där. 😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen