Lyxig tvål och italiensk gelato

Vad kan man göra av en söndag när tillvaron känns lite deppig? Jo, till exempel så kan man köpa en dyr, fransk och lyxig tvål som doftar näckros. Jag har gått och luktat på den här tvålen från Victor Vaisser i ett halvår nu men varit för snål för att införskaffa den. Detta är såklart väldigt individuellt för alla vill kanske inte spendera 99 kronor på en handtvål, men sådana här vardagslyxiga saker går jag igång på. Särskilt när jag känner ett behov av att tröstshoppa bort mina i-landsproblem. Dessutom hittar jag ingen tvål i budgetklassen som inte lämnar efter sig en stark doft av antingen vanilj, kokos, oliv (jag avskyr alla de tre dofterna) eller en artificiell odör av rengöringsmedel.

När jag bodde i Paris köpte jag alltid tvålen Ginger Lily från Zara Home men tyvärr finns inte den butiken här i Malmö. Jag tycker att Zara Home kan öppna här i porten till kontinenten. Ibland känns verkligen Malmö som en stor småstad snarare än en liten storstad.

Med den dyra tvålen i en påse kände jag mig lite gladare, men däremot kurrade magen för jag hade missat att äta lunch. Så jag köpte med mig en sallad från Holy Greens, sedan traskade jag bort till Drottningtorget där jag satte mig i solen och åt min sena lunch medan jag väntade på mamma. När hon dök upp fikade vi med varsin glass och kaffe från Dolce Sicilia. Där kan man äta äkta italiensk gelati tillverkad av italienare från Sicilien och kaffet smakar precis som på en italiensk taverna. Jag älskar det stället.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen