Shopping,  Things I like

Ge mig bara fem grader mer

”Nu är du i flykt mode, älskling”, sa nyss M när jag föreslog att vi skulle ta en sista minuten-resa till någonstans där det faktiskt är sommarvarmt. Jag vet att vi kom hem från en lång resa i Sydeuropa för mindre än två veckor sedan, men när väderprognosen visar 19-20 grader, regnbyar och kyliga, nordliga vindar tio dagar framåt får jag en stark känsla av att flyga långt bort från Malmö. Kanske är det PMS:en eller en försenad post-vacation-blues, men jag har varit lite låg de senaste två dagarna. Inte att jag mår dåligt, utan jag är bara rastlös, orkeslös och stressad över att det redan är mitten på juli och att jag inte badat i Dockan en enda gång. Vill simma i 25-gradigt vatten snarare än drabbas av frostskador av att doppa mig i Öresund (enligt mamma är det 17 grader just nu – fy!), känna varma havsbriser i stället för att huttra på en uteservering iklädd dubbla lager kläder. Jag blir tokig på mig själv, men jag får en enorm FOMO när det känns som att sommaren springer ifrån mig.

Ge mig bara fem grader mer och ljumma vindar från söder så är jag nöjd. Då ska jag ta på mig min nya sommarklänning och dra med mig närmaste frivilliga tjejkompis till en hipsterkrog för att dricka ett kallt – svindyrt – glas vin. Typ fyra gånger dyrare än det här glaset Prosecco som vi betalade 3 euro för på ett B&B i nordöstra Italien.

Klänningen köpte jag i Paris när jag var där i början på juni. Den är från det parisiska märket Sézane och finns HÄR för den som är intresserad. Sézane har väldigt fina plagg för de som gillar den franska klädstilen. Mycket blommigt, färgglatt, feminint, guld och broderat. Kolla in deras archives där de rear ut gamla kollektioner. OBS, inget sponsrat inlägg såklart utan bara hederligt tipsande!

Halsbandet köpte jag på rea i Berlin. Det är från COS.

Som vanligt tar min significant other bilder där a) mina fötter är kapade b) jag inte är fotad i en smickrande vinkel c) jag gör någon konstig min d) bilden är ur fokus. ”Sådär ja, jag tog tjugo bilder”, säger han stolt som att antalet var det viktiga. M går efter kvantitet före kvalitet, haha! Instagram husband-betyg? 2/5. Men det är okej eftersom att han är bra på allt annat jag ber honom om att göra. Jag har aldrig träffat någon som kan så mycket som M. Han är bra på typ allt.

Anyway, sidospår. Jag vaknade i morse med en känsla av tomhet och kände mig ganska låg halva dagen, men nu har det ersatts av tacksamhet och nyfunnen energi. Att jag träffade Madde och Chloé i Folkets Park på eftermiddagen var helt klart en bidragande faktor till det. Medan barnet lekte med några kompisar fick mamman och jag en välbehövlig pratstund med varsin kaffe i handen. Egentligen var det hon som behövde energi från mig idag så jag hoppas att jag kunde ge henne lite av den varan.

Nu väntar M på mig för att börja se en film, så jag ska avrunda det här inlägget och se om han vill pausa från dokumentären han fastnat i.

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.