Paris

Paris Stories: Part II

 
 
Här kommer del två av era Paris-historier. Del 1 hittar ni här!
 
 
Kul idé! 

Jag var nyseparerad och hälsade på några vänner i Paris med min syrra. De övertalade mig att jag skulle flytta ner – då min dröm var att jobba inom FN och franskan är nödvändig för detta. Jag hade en annan vän som bodde där som gick till Svenska Kyrkan och tog foton av annonser med sin iphone som han mailade till mig ang boende. Jag bokade in en vecka på det Svenska Huset i Cité Universaire så att jag kunde titta på olika lägenheter. Och en termin på Sorbonne. Jag flyttade ner utan att kunna ett ord franska. Efter veckan i Citén flyttade jag till Saint Germain des Près, på Rue du Dragon, där jag bodde i en studio med en bortskämd, ohygienisk 19-åring från Stockholm. Läget var dock så superbra och jag kunde promenera till mina franskalektioner som var bara på andra sidan om Seine vid Notre Dame varje dag. 

Jag har alltid sagt att Paris tog mig tillbaka till livet. Nyseparerad, skör och ledsen kom jag till Paris. Sedan festade jag, träffade massa nya människor, lärde mig ett nytt språk (nåja, lite av ett nytt språk, det flytande lyser fortfarande med sin frånvaro) och åkte hem en stark, lycklig och mer självsäkrare person. Underbart! I höst åker jag tillbaka på besök. Jag kommer alltid älska Paris för vad hon gjort för mig, Hon var min räddande ängel.

 

Jessica

Hej! 

Jag var 19 och det hade precis varit varjavinter i Sverige. Jag hade alltid velat flytta utomlands, men det var verkligen den där hemska vintern som gav mig modet. Dessutom var jag uttråkad i Sverige, livet efter studenten var inte vad jag ville att det skulle vara. Så jag sökte alla utlandsjobb jag kunde hitta på nätet, och fick jobb på Disneyland utanför Paris! 

Jag hade aldrig varit i Frankrike och kom inte ihåg någon franska alls från skolan, men kunde inte tacka nej till en möjlighet som stirrade mig i ansiktet. Jag lärde känna några vänner redan första dagen och lärde mig tillräckligt med franska för att kunna göra ett bra jobb på snabbmatsrestaurangen på kanske två-tre månader. 

Efter Disney stannade jag kvar, flyttade in till centrala Paris och jobbade som nanny i ett drygt halvår. 

Paris var mitt första riktiga äventyr. Jag fick träffa människor från hela världen, jag fick lära mig ett nytt språk och fick nya fantastiska vänner. Dessutom blev jag självständigare och modig. Annars hade jag aldrig vågat flytta till London (där jag bor nu) utan boende, jobb eller någon jag kände i stan!

 

Jag kom till Paris (nåja, jag bor lite utanför i Yveslines) för 10 månader sedan som au pair. Åker faktiskt hem i morgon (!!!) för att mitt år är slut och det är dags att åka hem och börja plugga. Åkte hit för att jag kände att jag var skoltrött och behövde ”hitta mig själv” efter studenten och hade efter en resa till Paris i tvåan drömt om att en dag bo där. Så efter lite googlande så gick jag på ett infomöte hos STS för att bli au pair. Känner att jag verkligen vill hem till Sverige nu men är övertygad om att jag kommer komma tillbaka snart igen, det är som min hemstad och jag trivs så bra här. Kan verkligen rekommendera au pair då det är ett relativt enkelt och tryggt sätt att ta ”ett första steg” ut i världen! 🙂

 

Första gången jag åkte till Paris var nyår 07/08. Det var bara några dagar och jag kommer inte ihåg mycket från den resan annat än att det mesta var stängt. Jag skulle väldigt gärna vilja tillbaka för att friska upp minnet och uppleva allt igen, för det lilla jag minns var underbart. 
År 2011 åkte jag på en veckas utbyte till Caen i Normandie och oj, vad jag vill tillbaka. Andra världskriget och William Erövraren var temat på denna resa och allt jag fick se och uppleva går inte att sätta ord på. Landstigningsstränder, Mont-Saint-Michel, Bayeuxtapeten… Ja, så otroligt mycket och jag hade så otroligt roligt i Frankrike som är ett underbart land!

 

 

 
0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.