C'est la vie

Om att vara en social person som ibland vill vara för sig själv

IMG_9550

Ja jag vet. Jag suger på att kontinuerligt uppdatera här. Ni får ursäkta men mina anledningar är giltiga. Dels så är internet så fruktansvärt långsamt nu mot slutet på månaden (Frustrationen mina vänner. Frustrationen.), och dels så har jag varit upptagen nästan varje kväll. Vilket såklart är kul för i grund och botten så mår jag som bäst när jag är upptagen med att göra roliga saker. Som igår kväll var jag till exempel ute och åt middag på Burrata i Woodstock med trevligt sällskap. Maten här är ibland av en annan värld. Vinet också för den delen och det får jag sota för idag, men jag är ändå ganska stolt över mig själv att jag inte nappade på erbjudandet om att dra vidare för ytterligare drinkar inne i stan utan i stället åkte hem.

Ikväll känner jag med hela min kropp och själ att jag ska ha en lugn hemmakväll helt ensam. Ta igen lite skrivande och bloggläsning. Jag vet att en läsare (var det du Martina?) frågade hur jag orkar vara social så mycket och som jag redan skrivit om tidigare så är jag lite trött på att hela tiden träffa nya människor som dessutom bara är här en kort tid och vill gärna tillbringa mer tid att faktiskt lära känna de jag fått som vänner här. Däremot är jag en ganska utåtriktad person och trivs ganska bra i sociala sammanhang, OM jag är på rätt humör. I grund och botten är jag en extrovert person så jag får min energi från andra. Sedan har jag såklart mina dagar då jag vill gömma mig under en sten och inte ens orkar säga hej till kassörskan i mataffären, eller då jag helt enkelt behöver lite tid för mig själv. Ladda batterierna och inte prata med någon. Det tror jag att alla behöver. Så jag antar att jag har vissa introverta drag också.

Hur är du? Introvert, extrovert eller mitt emellan?

0

0 kommentarer

 • Martina

  Kul att höra! Jag är fantastiskt introvert och behöver massa tid att bara vara hemma skälv. Jag hade tolkat dig som mer introvert(undra varför:S) och det var därför jag var fundersam! Kram

 • Tina

  Jag är introvert och har ett stort behov av att vara själv (vilket egentligen inte är så bra när man driver eget företag och skulle behöva vara ute mer och knyta kontakter…) Jag har försökt jobba bort det men har (vid 40 års ålder!!) kommit fram till att jag faktiskt inte vill det utan att jag är den jag är och jag trivs med det 😊

 • Anna, Travel on a Cloud

  Förstår dig absolut, att du har behov av både det sociala och den egna tiden. Jag är själv väldigt utåtriktad och social men vissa dagar/stunder vill jag bara vara ifred och undviker snarare folk. Tror många har behov av båda delarna! En sådan vacker bild, för övrigt!

 • teruko

  Säger som övriga, de flesta är nog en blandning av båda. Grejen är väl egentligen det fria valet, att man har möjlighet att välja och inte är tvingad till enbart ensamhet eller ett maniskt fullspäckat socialt liv. Jag kan inte välja, båda behövs!

 • Kattis in Athens

  Jag är helt klart introvert. Även om jag gillar att umgås och hitta på grejer tar det väldigt mycket energi. För att jag ska ladda batterierna behöver jag vara ensam. Jag liksom checkar ut efter ett tag om jag tvingas umgås med folk 24/7, typ under en resa, och blir sur och typ okontaktbar haha. Charmig egenskap!

 • Tess

  Jag är en introvert som har skolat om mig själv till extrovert. Vilket blir lite märkligt för mig ibland i och med att jag innerst inne identifierar mig som introvert, men alla i min omgivning kategoriserar mig utan tvekan som extrovert. Det, eller så är jag en extrovert med ett extremt behov av egentid…. Och då menar jag extremt behov.

 • christinestories

  Ja så är det säkert. Jag har vänner som beskrivit sig på samma sätt. De har gått från att vara introverta till extroverta, men det märks att de behöver sin egentid till en hög grad.

 • christinestories

  Haha jag är likadan! Sist jag var på en resa med ett gäng så var jag ensam sista dagen och det var sååå skönt. Jag orkade liksom inte vara social längre och började känna mig ganska irriterad på allt och alla. So I feel you!

 • christinestories

  Ja det finns ingen idé att försöka vara någon som man inte är. Det leder bara till identitetskris och dåligt självförtroende. Du får ha anställda som sköter kontaktknytandet! 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.