C'est la vie

När du får oväntat besök

Jag har varit sjuk sedan i onsdags kväll. Det började med ett obehag i halsen så jag trodde att jag hade blivit förkyld, men det var ”bara” en av de värsta magkatarr-episoderna någonsin. Jag kände av det när Louise och Erik var här på middag i onsdags, men det slog inte till förrän på natten. Det var knappt att jag sov en blund pga en hemsk halsbränna, smärta i mellangärdet och sura uppstötningar som inga mediciner tycktes bita på. När det är så illa kan jag varken äta eller dricka för då mår jag illa. Jag fick lust att plocka ut hela min magsäck och strupe bara för att slippa obehaget. Ni som lider av detta vet vad jag pratar om. Som tur är så får jag inte den här typen av magkatarr så ofta, och jag har lärt mig vad jag ska göra för att det ska gå över snabbt. Idag känns det bättre men min immunförsvar är nog inte så starkt som de brukar vara, så jag håller mig hemma för säkerhets skull, och tar några dagars paus från mat och dryck som jag vet triggar det. Så inget kaffe för min del men det gör inte så mycket för det smakar ändå bara konstigt med allt slem i halsen.

Idag vaknade jag med ett ryck av att det ringde på dörren. Jag hade helt och hållet glömt bort brandskyddskontrollen som skulle göras på morgonen, så jag låg och sov när snubben ringde. Tur i oturen så kom han i alla fall in i trapphuset. Jag var nog ingen vacker syn när jag yrvaket öppnade ytterdörren i mitt flottiga hår – och ännu flottigare T-zon – med en lugg som stod åt alla håll. ”Eh, hej, oj jag glömde helt bort det. Jag är sjuk förstår du…”, sa jag ursäktande med min (sexigt?) hesa röst följt av en charmig slemhostning, innan jag gav honom nyckeln. Jag såg sen att jag hade virat in sjalen jag hade på mig i bandet på morgonrocken och att garderobsspegeln visade upp hela min stökiga lägenhet. Han var i min ålder och såg ganska bra ut vilket inte direkt gjorde det hela mindre genant. Att killen som skulle utföra kontrollen kunde hålla sig för skratt får mig att undra om han inte valt fel yrke och egentligen borde söka till scenskolan.

Jag har förresten bestämt mig för att skjuta på resan till Spanien. Det hade blivit så himla dyrt. Som Louise så smart uttryckte det: ”Nu har du ju helt plötsligt en massa pengar över att göra roliga saker här för!”. Sant det. Kanske får det bli en långhelg på någon annan plats senare i höst.
I morgon är det gallerinatten här i Malmö så nu håller jag tummarna att jag mår bra då så att jag åtminstone kan göra någonting roligt av min helg. Nu ska jag ta en välbehövd dusch innan jag äter lunch, för det var snart två dygn sedan jag orkade bry mig om min hygien.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.