Health & Fitness

Namaste ♥

IMG_3171

Hej kära vänner! Det var ett tag sedan jag skrev. Jag har varit på väg att skriva ett inlägg några gånger, men skrivlusten har inte funnits där. Vanligtvis är det skrivandet som driver mig och då är det otroligt frustrerande att känna som att all inspiration är borta. Till följd av det så har jag börjat ifrågasätta hur bra jag faktiskt är på att skriva. Det påverkar mitt självförtroende när jag sätter mig för att skriva en text och ingenting vettigt kommer ut. Förhoppningsvis är detta tillfälligt men jag kan inte tvinga fram det. Många dagar har jag tänkte skriva något men prioriterat att träffa vänner eller familj i stället för att sitta vid datorn. Så jag valde således att inte blogga alls.

Jag provade nyss att göra lite yoga hemma med hjälp av youtube-videor och det var ganska skönt faktiskt. Som med allt annat som blir en hype så har jag blivit lite tvärtemot vad gäller yoga. Jag menar, helt plötsligt så ska ALLA utöva yoga! Ungefär som när alla skulle vara laktos-intoleranta eller bära clogs. Tills de insåg att det inte var för dem. Däremot så känner jag att jag måste prova det för den senaste veckan har jag märkt att jag går och spänner mig hela tiden, särskilt käken. Jag kan komma på mig själv att bita ihop tänderna hårt, eller glömma bort att andas som en normal människa. Jag stress-andas snarare.

Efter att ha kämpat med att komma ur en depression ganska länge så är det viktigt att vara snäll mot kroppen och inte forcera träningen. Även om jag kommit långt i jämförelse med hur jag mådde för några månader sedan, så är jag inte ”out of the woods” ännu. Jag måste hela tiden jobba på andning, självkänsla och mental styrka. Dagar då den mentala energin inte finns där så kommer jag inte orka springa fem kilometer. Däremot måste jag träna på något vis – utan krav på prestation – för det ger mig kraft att hantera ångesten och oron. Ökad puls ger mig endorfiner och en känsla av frihet. Jag vill inte träna för att gå ner eller upp i vikt utan för att hålla mig frisk både mentalt och fysiskt. Så jag ger yogan en chans som jag varvar med promenader och styrketräning.

För den som är intresserad av att testa de videor jag använde mig av så är det via Yoga with Adriene. Det finns flera typer av yoga beroende på vad du vill få ut av sessionerna.

0 kommentarer

  • teruko

    Du ÄR BRA på att skriva, tvivla inte på det! Grejen är väl, antar jag som inte någonsin bloggat men som älskar att skriva (märks nog här på mina ständiga kommentarer …hehe) att man måste känna att man har något att skriva om, som inspirerar både en själv och den tilltänkta läsaren. Du har nog blivit ”bortskämd” där med ämnen från alla resor och upplevelser genom dem. Där finns ju alltid stoff. (Skriver alltid själv dagbok under våra resor, sedan 40 år tillbaka…) Men! är man en trogen läsare av din blogg så ska du veta att även tankar och funderingar över det inte alltid så flashiga vardagslivet är såå läsvärda. Var inte självkritisk, uttryck det du känner för stunden (om det känns bra för dig förstås 😉. Det är sådant som gör texten intressant! (Jag har ju ändå varit svensklärare i närmare 40 år 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.