C'est la vie

Landskrona on a summer day

IMG_3490IMG_3486
IMG_3479
IMG_3504IMG_3492IMG_3499 (1)

 

 

 

IMG_3475Jag saknar sommarvärmen och är ganska trött på regn och rusk. Tänk om det kunde vara lika härligt idag som det var den här dagen när jag och syrran åkte upp till Landskrona för att hälsa på pappa och Ewa. Jag har varit där några gånger nu men konstigt nog så har vi aldrig riktigt sett staden. Oftast så har vi åkt direkt från tågstationen till lägenheten, så jag och Julia föreslog till pappa att vi skulle gå en promenad. Den lilla staden, som ligger fyra mil norr om Malmö, är faktiskt ganska mysig och fin. Eftersom att jag redan tycker att Malmö är litet så skulle jag nog aldrig kunna bo där på heltid, men det är skönt ibland att besöka mindre orter och liksom få en paus från den högljudda trafiken och stadsvimlet här.

Jag hade ett möte i eftermiddags och efter det satte jag mig på ett kafé inne i stan, men det är så himla högljutt här. Jag inser nu varför jag sällan går till större kafékedjor. Det är ofta stressande med alla människor som försöker överrösta varandras röster. Dessutom sitter här en stor expat-grupp, eller något, och klagar på det ena efter det andra. Det är lite kul att lyssna på dem. “I can count to 12 in Swedish”. Hehe. Jag minns när C skulle försöka uttala “sju”. Det lät så himla kul. Nu ska jag snabbt cykla till Triangeln för att handla en grej. Sen ska jag hem och äta.
//I miss the awesome, typically amazing Swedish summer. This rainy and somewhat cold version sucks. These pictures are from a day about a month ago when me and my sister went up to Landskrona, a town by the coast 40 km north of Malmö. I like to get away from the city sometimes, but since I already feel that Malmö is too small, I don’t think I could ever live there permanently. It’s a nice town though, and oddly enough, even though I’ve been there 3-4 times before, I’ve never really seen the central part of Landskrona. That’s why it was nice to go for a stroll with our dad the last time we were there. 

I had a meeting this afternoon and after that I went to a cafe in the center, but it’s really loud here. There is a some sort of expat group that are having a gathering here, and they are discussing all sorts of typical “expat things”. It’s really funny to listen to. One was saying that she can count to 12 in Swedish. I know how diffucult it is for some of my non-Swedish friends to learn Swedish so I can only imagine. Anyway, I need to get going now.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *