C'est la vie,  Music & Culture,  Things I like

Coldplay concert tonight!

IMG_4813

För mig betyder musik så himla mycket, och ett band som påverkat mig extra mycket är Coldplay. Jag upptäckte dem efter att ha hört Yellow för första gången. Det var på midsommarafton 2003, eller om det var 2004. Jag och min barndomskompis Ellinor skulle fira med hennes vänner ute på en ö i Stockholms skärgård, och den här kvällen hade jag spanat in en kille som jag absolut skulle ha. Jag minns att vi satt runt en lägereld, så nära att spänningarna kändes i luften. Ni vet sådant där tonårspirr. Jag var nog mellan 18 och 19 år, och då spelades Coldplays Yellow. Jag glömmer aldrig just den kvällen på grund av det. Även om det inte var ett stort minne i mitt liv så kommer jag fortfarande ihåg den härliga känslan som den låten gav mig då. Kolla bara på detta liveframträdandet från 2012. Gåshud.

Varje gång de haft konsert antingen i Köpenhamn eller Paris så har jag missat dem. Tills nu. I kväll ska jag äntligen få se dem live. Jag har nog aldrig sett fram emot en konsert så mycket. Jag köpte en biljett till mig själv och en till som min syster fick i julklapp. Minns ni kanske att jag skrev ett inlägg där jag beklagade mig över att jag inte fått några biljetter. Jag ljög, hehe. Ville ju inte att min syster skulle misstänka någonting. Tyvärr har hon lyckats bli riktigt förkyld, så jag fick cykla över och fixa lunch till henne innan idag. Allt för att hon ska orka med konserten.

Nu ska jag skriva ihop en jobbansökan snabbt och sedan tar vi tåget över till Köpenhamn om ett par timmar. Jag längtar!
//Tonight I’m going to my first Coldplay concert with my sister. This is one of my all time favourite bands and their music brings back a lot of memories for me. The last few years I’ve missed all their concerts, which has been such a bummer. But not this time. I can’t wait!

0

0 kommentarer

  • Ellinor

    Oh, vilken härlig kväll som väntar! Själv tog jag fel på dag för biljettsläppet och insåg först när alla vänner på facebook började skriva ut huruvida de fått biljetter eller ej, att jag var en dag för sen. Typiskt! Men, men hoppas de kommer tillbaka snart igen. Har som tur är fler andra konserter att se fram emot nu i sommar och höst.

  • christinestories

    Ja jag känner igen mig. Jag har missat massor med spelningar av liknande anledningar! Låter kul! Vad ska du se för artister/band? 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.