Vardagslyx

I Spent My Last Friday In Montmartre

 

 

I Sverige gör det ingenting om man är ledig mitt i veckan, det finns alltid någon att hitta på någonting med för de flesta av mina vänner i min ålder pluggar eller jobbar oregelbundna tider. I Paris däremot – där de flesta startar sina universitetstudier direkt efter gymnasiet och där ett ”9 till 5”-jobb är standard – jobbar de flesta i min bekantskapskrets på kontor måndag till fredag. Därför finns det inte många att hänga med sådär mitt i veckan. Nu börjar jag ju mitt egna vardagsjobb på tisdag så detta är sista fredagen på länge då jag kan strosa runt på Paris gator en vanlig fredagseftermiddag. Alors, je profite.

 

Idag gick jag en lång promenad upp till Montmartre. När mina händer kändes som att de var nära att tvingas amputeras av förfrusenhet satte jag mig på ett café och tog en kaffe i baren. Läste nya Glamour, pratade lite med mamma i telefon och njöt av ledigheten.

 

Nu ska jag in i duschen och sedan fixa lite middag. Jag ska möta Christophe och några vänner för ett glas vin på en bar lite senare.

 

 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.