Vardagslyx,  Weekend

The weekend now and then

Lediga fredagar kan vara det bästa som finns. I alla fall i min värld. Jag vaknade kvart över åtta av sambons daily commute som väckarklocka. I vanliga fall har han morgonmöte kl 8.30 och då går han upp tidigare men på fredagar får han sovmorgon. Det är mysigt att tillbringa några minuter med att pussas god morgon och checka av läget. Vi är väldigt öppna med att prata om hur vår dagsform är. Vissa dagar behöver man som människa lite mer kärlek och omtanke.

Efter frukost och tio minuters tittande på Tunna blå linjen promenerade jag bort till St Knuts Torg för att sätta mig på Söderberg & Sara i ett par timmar. M jobbar ju hemifrån och sitter i en massa möten om dagarna, plus att vi har en städare som kommer varannan fredag så jag kände att det var skönt att komma från hemmet. Jag är ingen morgonmänniska och sover gärna till nio om jag får bestämma men ibland är det faktiskt riktigt härligt att komma ut tidigt (eller det där är ju relativt för jag kom inte ut förrän halv tio). Temperaturen ligger stadigt omkring tiosträcket just nu men det är soligt.

Jag tänkte dela jag med mig av några bilder från förra helgen när det var vårvarmt ute så att jag kunde sitta på balkongen efter jobbet och dricka islatte, som sedan byttes ut mot fredagsvinet. På lördagen cyklade vi iväg för secondhand-shopping tillsammans med Erik. Han köpte en matta som nog behöver en tvättning snarare än att dammas av med bandyklubbor. Själv fyndade jag en fin lampskärm som passade utmärkt inne i gästrummet/kontoret. Dessutom drack vi lördagsvin på Metro, följt av middag på Soi 29 och spontant kvällshäng hos Madde och Johan. På söndagen var M ute och åkte inlines medan jag satt i solen på saluhallen och åt glass från Favvo. Ett tips är att testa blåbär med vit choklad, salt karamell och hasselnöt med kaffe. Mmmmm….!

Nu är det alltså dags för en ny härlig helg. Jag ska bege mig hemåt och packa ihop en weekendväska. Vi ska nämligen ta tåget till Lund för två nätter på hotell. Mysigt värre! Kameran åker med såklart och så ska jag försöka uppdatera lite på Instagram.

Ha en underbar fredag mina vänner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.