C'est la vie

Cold Hearted Swedes

 

 

Idag är det ännu kallare än igår. Det trillar ner små snöflingor från den molntäckta himlen. Jag planerar inte att gå utanför dörren för om jag fryser i min lägenhet undrar jag om jag ens kommer överleva ute. Fransmännens standardkommentar när jag säger att jag fryser är ”men du är ju svensk, du borde vara van”. Jo men jag kommer från Malmö. En vinter hade vi inte ens minusgrader förrän i februari när det kom snö helt plötsligt. Vi är vana vid 6 plusgrader på julafton. Dessutom är -5 grader i Paris ungefär som -15 i Sverige. Det är sådan där fuktig kyla som tränger genom de dåligt isolerade väggarna. För någon som är kallblodad är det en pina. Jag fryser JÄMT på vintern.

 

Jag sitter här och drömmer mig bort till sommar och sol. Tänker tillbaka på semestern i Österrike i somras. Det var tider det. Då frös jag inte.

 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.