C'est la vie,  Roadtrip in South Africa

Hogsback • Terra-Khaya Backpackers

IMG_8257

Bilderna från resan genom Sydafrika har tyvärr fått läggas på hyllan tillfälligt på grund av brist på lust och tid att blogga. Kanske är det just bristen på tid som bidragit till avsaknaden av lust. Ju mer jag känner att jag har att ta igen, desto mer skjuter jag på det. Hursomhelst. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av lite bilder från första stoppet på resan, Hogsback i Eastern Cape. Den här platsen ligger i inlandet, ungefär 2 timmar med bil från East London (det säger er säkert ingenting men ni vet, google maps:a det så ser ni). Ni som läst bloggen under veckorna som jag var borta minns kanske den smått äventyrliga bilresan dit?

Vi bodde på ett ställe som heter Terra-Khaya Backpackers, som marknadsförs som ett enkelt och avkopplande hostel ”off the grid”. För resenären som vill åka iväg för att varva ner och gå offline. En plats utan stress och utan krav. Jag låter bilderna (och lite beskrivande text) tala.

IMG_8247Vi vaknade upp till den här utsikten, och på ett backpacker-hostel ute i skogen. Det var verkligen vildmarksliv med utedass och hela köret. Om det bara är för några dagar så gör det mig ingenting men stanken hade jag kunnat leva utan. 

IMG_8246Här sov vi. Det var ganska varmt men ändå rätt så mysigt.

IMG_8261Mitt resesällskap vid frukostbordet. 

IMG_8266Mina nya vänner som jag nästan kidnappade. De var så söta!

IMG_8370Det bästa med det här stället var deras outdoor showers. Tänk er att duscha med den där utsikten?

IMG_8361Bästa duschen jag tagit i hela mitt liv.

IMG_8373Det fanns även ett badkar för den som föredrog det. Självklart med samma härliga utsikt.

IMG_8359På kvällarna hängde alla ute på terrassen eller i någon av lounge-sofforna. 

IMG_8355Det var så fridfullt att det nästan går att känna det i bilderna. Gör ni det?

IMG_8380Sjukt mysig altan. Vill tillbaka igen, men då ska jag packa lättare. Att bära en kabinväska upp för backar är ingen hit.

IMG_8269Husen på Terra-Khaya är byggda av gamla plankor, återvunnet material och, som ni ser, vägskyltar.

IMG_8251Ja ni ser ju själva. Varför inte göra ett staket av petflaskor?

IMG_8351 (1)Ligga under en filt och läsa medan någon kommer med popcorn. Livet på en pinne.

IMG_8382Det roligaste med sådana här resor och alla de hostel vi besökt är människorna. De kommer från alla möjliga platser och har så olika historier bakom sig. 

IMG_8376Det här var utsikten från ett av dassen. Med en vy som den gör det inget att toan stinker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.