C'est la vie

Heja mig!

Alla matbutiker borde ge bort choklad till de som inte blir tillfrågade ifall de har medlemskort. När jag handlade på Coop häromdagen väntade jag med spänning på om kassörskan skulle komma ihåg det. Till min fördel glömde hon bort det och det drog jag nytta av. Gratis Kexchoklad? Ja tack! Allt som är gratis är gott enligt mig.

Den här frasiga chokladkakan förtjänar jag verkligen idag för jag känner mig som en powerwoman. För det första sov jag knappt sov någonting i natt för att jag drabbades av total insomnia. När väckarklockan ringde halv sju ville jag kasta mobilen i väggen och jag kände mig illamående av trötthet, men jag tog mig upp. När jag kom till skolan jag skulle vara på idag så visade det sig att de hade valt att flytta mig till en klass som lärare. I matematik och NO. ÅT SJUNDEKLASSARE. Jag fick lite smått panik inombords för att…

1. jag är inte ens obehörig lärare och får inte någon lärarlön
2. jag har med flit INTE kryssat i Matematik och NO som ämnen – det är det jag är allra sämst på
3. jag minns hur det var att gå i en klass med tonåringar
4. efter att ha hostat halva natten (den jäkla hostmedicinen hjälpte inte) så hade jag knappt någon röst kvar.

 

Efter att vi hade diskuterat det hela så var de däremot väldigt tillmötesgående och överens om att jag borde få lön för det jobbet jag skulle göra. Lärarna var så gulliga som hela tiden såg till att jag kände mig bekväm och inte var helt utlämnad till mitt öde. En av de lite stökiga eleverna kom fram till mig senare och sa ”jag tycker att du var bra idag”, och det måste väl ändå vara ett ganska bra betyg.

Självkritiken kommer och går så fort jag ställs inför något sådant här men jag försöker att aktivt mota bort den. Måste jag klanka ner på mig själv för att jag sätts i en situation som jag ursprungligen inte sagt ja till? Verkligen inte. När prestationsångesten smög sig på påminde jag mig själv om vilka förutsättningar jag hade och att jag endast kunde göra mitt bästa. Det fick vara bra så. Någonting som en av lärarna faktiskt också sa till mig. Så summeringen av det hela är att jag känner mig stolt och nöjd med min prestation idag. Jag tycker verkligen om den skolan och att de faktiskt hade förtroende för att jag skulle fixa den uppgiften gjorde att förtroende för mig själv växte lite. Nu ska jag se på en film och äta min kexchoklad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.