Nice,  Places in France

Nice

För att kompensera de smått tjatiga och tråkiga inläggen som matats ut den senaste veckan så bjuder jag på ännu ej sett material från min senaste resa till Nice. Vädret var lite halvdant den enda dagen jag var där, vilket blev lite av en besvikelse eftersom att jag hade sett fram emot att ligga på stranden. Med de 16 graderna som termometern visade, var det inte ett alternativ. Men det var ganska mysigt ändå att planlöst strosa runt i några timmar innan jag skulle möta upp vänner till Linda för middag. Ni kanske minns att jag var där för ett bröllop?

Det bästa jag vet när jag besöker städer jag redan varit i, är att upptäcka nya dela av stan där jag aldrig varit förut. Gärna längre bort från massorna på gator där jag nästan känner mig som en lokalbo. Det är såklart enklare i en stad som Nice, eller varsomhelst i Frankrike egentligen, eftersom att det inte hörs direkt på mig att jag är utlänning. Fransmän brukar säga att min skandinaviska accent kommer fram när jag pratat en stund.

Jag tycker verkligen om Nice som stad och hade helt ärligt kunnat tänka mig att bosätta mig där. Det ligger nära havet, har en storstadspuls men ändå det avslappnade medelhavslunket, vackra bergsbyar, tåg som tar en till Italien på en timme, underbar arkitektur, billigt vin och såklart god mat. Problemet är väl att det inte är där de flesta jobben i Frankrike finns.

Det får kanske bli mitt pensionärsmål att köpa ett mysigt litet stenhus där. Så kan jag slå mig ner med mina två katter, en liten vinodling och en 20 år yngre fransman.

Nu fick jag precis en riktigt obehaglig hostattack så jag ska stänga ner datorn för idag och lägga mig under täcket. Jag hämtade ut den där förbannade hostmedicinen idag för jag orkar inte med en till sömnlös natt. Nu är jag liiivrädd för att bli dålig av den för jag tror att jag är ganska känslig mot morfin. Förhoppningsvis hjälper det att äta lite yogurt innan för att stabilisera magen lite.

Bonne nuit! 

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.