Health & Fitness

Getting back on a healthy track

 

 

Jag har fått en släng av magkatarr igen. Jag märker verkligen hur stressen från vissa saker just nu påverkar min kropp negativt, och jag känner igen det från 2009 innan jag flyttade till Paris. Så fort jag flyttade hit försvann problemen och jag hade endast några milda besvär 2-3 gånger under det året. Nu har de kommit tillbaka igen, och allt oftare. Halsbränna, sura uppstötningar, svullen mage, hungrig men ingen aptit, sömnbesvär… Ursäkta infon, men med tanke på att det finns en hemsida som heter magkatarr.se, antar jag att jag inte är ensam i vilket fall. Att käka Omeprazol regelbundet är inte särskilt hållbart, och dessutom vill jag inte spendera nästa helg i Sverige med att lida av det här. 

 

Så jag har satt upp regler för mig själv dessa fyra dagar innan jag åker, för att få rätsida på det:

 

1. Ingen stress. What. So. Ever. 

2. Gå och lägga mig tidigt så jag får ordentligt med sömn

3. Ingen dator efter kl 22 (för det gör att jag får svårt för att varva ner)

3. Regelbundna mattider, och två mellanmål mellan frukost och lunch, samt lunch och middag

4. Ingen choklad, och inga kakor!

5. Aldrig kaffe på tom mage, och inte innan lunch.

6. Bra och mild mat som fisk, ris och kycklinggryta

7. Gå upp i tid så jag slipper stressa på morgonen och inte hoppar över frukosten

8. Tidiga middagar (förbereda kvällen innan i fall jag kommer hem sent)

9. Ingen alkohol (den här regeln borde jag nog gått efter i fredags, men men)

10. Viktigast av allt: Inte oroa mig.

 

Vad tror ni. Kommer jag kunna hålla det här? Jag började bra idag och åt inte lunch för sent, plus att jag gjorde en nyttig smoothie till efterrätt som faktiskt var riktigt god. Den innehöll frysta hallon, banan, bladspenat, morot, gojibär, ingefära, naturell yogurt och så lite honung och vaniljsocker för att göra den lite sötare. Den blev faktiskt riktigt god!

 

 

 
0

0 kommentarer

 • Natta

  Du kan om du vill! Försök göra det till en regelbunden vana så kommer det troligtvis att flyta på lättare sen! Heja, heja! 😊

 • Ellinor

  Även om man vet vad man "bör göra" för att få rätsida på sitt mående, är det alltid bättre att skriva ner det så som du gjort. Då blir det liksom mer konkret på något vis. Bara att du är medveten om problematiken och försöker att avhjälpa det är ju ett stort steg på vägen. Hoppas att du snart mår bättre! Kram

 • Elin

  Hej! Jag har följt din blogg rätt länge, och nu när jag själv ska göra premiärresan till Paris har jag kikat runt lite extra här (bl a i tips-fliken). Men ville ändå fråga: Har du några tips i krokarna av St Germain och Jardin du Luxembourg? Ska dit i påsk och vill främst barhänga, gå på restaurang och kika inredning. 😊

 • Emelie

  Heja heja – där har vi en bra plan! Men nu har det också gått några dagar sedan detta inlägg, så jag hoppas du är riktigt frisk och kry nu.. 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.