Culture Paris/France

Från ett franskt perspektiv

 

 

Det här var min utsikt igår kväll innan jag gick och la mig. Inte alls fel! Igår kom två fransyskor på middag. Dels min vän Rosalie som flyttade till Stockholm för ett par månader sedan, och sedan Lindas kompis Alexandra som bott här i 1,5 år och snart ska gifta sig med sin svenska vikingaprins.

 

Det är så intressant att höra hur det är från det andra hållet, alltså för en fransk person som bor i Sverige. Om att anpassa sig till den svenska kulturen och bemötandet från svenskar. Efter några år utomlands har jag en helt annan distans till mitt land och våra vanor här. Jag ser det från olika synvinklar och uppskattar sådant som jag förr tog för givet. För dem är det samma sak. Det går genom samma kulturkrockar, hemlängtan och kriser som jag gjorde, fast tvärtom.

 

Det känns för övrigt så härligt att vara i Stockholm igen. Det var under många, många år som mitt andra hem. Innan Paris blev det. Nu kan man väl säga att det är mitt tredje hem. 

 

Dags att ta tag i den här dagen. Jag har bara trevliga planer. Lunch med Linda, drink med min kusin Karin ikväll och sedan middag med ett stort gäng.

 

 
0

0 kommentarer

  • Sofia

    Berätta gärna vad de tycker om Sverige och hur det varit för dem att anpassa sig till vår kultur osv, min pojkvän ska flytta från Frankrike till Sverige och det vore så kul att höra hur det är från någon som redan gått igenom samma sak. Kramar!

  • Emelie

    Haha, wow, jag har svårt att tänka mig att det kunde vara från andra hållet. Jag menar – vad vill fransmän göra i Sverige, om det inte varit för att de träffat någon? Besynnerligt, enligt mig! Finns det fler anledningar att flytta till Sverige, enligt dem? 😊 Ingen mjukglass än? Fy och skam, va! Det får du ta och ändra på 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.