C'est la vie

Framtidsplaner & pastarecept

IMG_6428IMG_6421IMG_6415

Jag känner mig lite i mellanläge idag. Det är mycket som hänger i luften just nu och för en otålig person som jag är det bland det värsta som finns. Jag vill veta NU, boka NU, få svaret NU. Jag har känt så länge att jag vill göra någonting helt annat. En nystart med möjligheter att växa, lära mig och vara en del av någonting jag tror på. Vara en del av ett team. Det är nog det jag saknade i min förra tjänst där jag jobbade så självständigt och alltid kände som att jag var utanför den övriga gruppen. Inte att jag var utanför eller utfryst vad gällde mina kollegor, men jag var den enda som gjorde det jag gjorde, vilket blev lite ensamt. Nu behöver jag verkligen få känna att jag är ”en i gänget”, samtidigt som jag vill ha en möjlighet att ”hitta tillbaka till mig själv”. Det låter så klyschigt, men precis så känns det. Sedan är det klart att en människa aldrig är samma person hela livet ut. Jag har såklart mognat och förändrats de senaste åren. Samtidigt så ska alla ha en åsikt och ge sina råd. Alla ska veta bäst vad som är rätt för mig, och jag känner bara ”SLUUUTA!”. De menar bara väl, men när alla tycker si och så blir det lätt ännu mer förvirrande. Jag hade i alla fall ett väldigt givande samtal igår och nu håller jag tummarna för att detta går vägen. Den som följer bloggen får se, hehe.

Bilderna ovan är från igår när jag träffade Jullan en stund på eftermiddagen. Vi fikade på Pappas Flickor och pratade om livets dilemmor. Väldigt mysigt. Gick även förbi Malmös finaste port. I klass med Paris nästan, tycker ni inte?

Förresten så ville jag dela med mig av receptet på min middag igår. Jag hade först tänkt äta med bulgur men hade rester av spagetti och det kändes dumt att slänga bort. Det visade sig bli en riktigt smarrig pastarätt! Kanske något till kvällens middag?

IMG_6429

TILL 2 PERSONER BEHÖVER DU

♣ 2 kycklingfiléer (som skärs i små bitar och marineras i citron, kinesisk soya, olivolja, salt och peppar)
♣ Spagetti
♣ 1-2 dl crème fraiche
♣ 1 zucchini
♣ Majs på burk
♣ 1 dl finkrossade tomater
♣ Purjolök
♣ Grönsaksbuljong
♣ 2 vitlökklyftor
♣ Ingefära (jag hade i fryst hackad och ca 0.5 msk, tror jag)
♣ Chilipulver, salt, peppar, örtsalt (jag har typ örtsalt i allt, haha)

GÖR SÅHÄR

Stek kycklingen så att den blir brynt men bara i några minuter så att den är precis på gränsen till rosa. Ställ av från spisen och ta fram en gryta eller traktörpanna med lock. Lägg i en klick smör och addera den uppskurna purjolöken. Fräs den i några minuter på medelstark värme. Lägg i de hackade tomaterna eller lite av tomatkrosset. Salta, peppra och ha i chilipulver, vitlök och ingefära. Låt sjuda lite innan du häller på ca 1 dl vatten samt lägger i en buljongtärning. Därefter lägger du i zucchinin (jag strimlar den i ganska små bitar) och majsen. Häll i crème fraichen och låt småkoka lite under lock i typ 5 minuter. Smaka av om det behövs mer kryddor. Om det är mycket smak av citronen så kan du ha i antingen lite mer soya eller salt. Därefter lägger du i kycklingen. Jag skar upp mina bitar lite mer för att de inte skulle vara för stora. Låt det gotta sig i några minuter till och servera direkt.

Som vanligt improviserar jag alltid mina maträtter och måttar sällan så du får gå efter behag. Purjolöken kan bytas ut mot lök och tomatkrosset mot en färsk hackad tomat. Nu ska jag äta resterna av detta till sen lunch/tidig middag och om en timme cykla iväg för att ”jobba”.

0

0 kommentarer

 • Sandra

  Ja porten såg verkligen ut som att den hade kunnat vara i Paris! Malmö är rätt fint ändå! Jag hoppas verkligen att du hittar något du trivs med!

 • Frida

  Vad glad jag blir för dig, håller tummar och tår för att det ska gå bra! Och ja, förstår dig, jag gillar med att jobba i team. Jag kan jobba effektivt på en arbetsplats själv, men jag tror att vi blir mer inspirerade, idérika och mer effektiva tillslut – arbetandes i just team.

 • Pernilla

  Man ska lyssna när man känner att man måste ändra ngt. Men det är sjukt läskigt också.. Jsg har precis börjat nytt jobb men nya arbetsuppgifter efter drygt 11,5 år på förra jobbet jag varit på sen examen. Jag hoppas det blir bra. Om inte så vet jag det iaf. Så heja dig!

 • Johanna Utterberg

  Det där lät ju himla gott alltså!! 😊 Och förstår det där med ”att hitta sig själv”, har varit mitt jävla dilemma detta år men fan vad jag är glad att jag fattat ett beslut att lämna ett jobb jag bara mår dåligt på och landa i att jag är självsäker och driven i min fråga att driva mitt företag framåt och kanske en dag bara kunna leva på just det jag gör för min egen skull, som jag älskar. 😊 Ha en fortsatt fin vecka!! Kram

 • christinestories

  Tack så mycket, det gör mig verkligen glad! Jag är likadan. Jag kan absolut jobba självständigt och tycker om att styra lite själv mina arbetsuppgifter men är väldigt glad för att jobba ihop med andra och mer tätt ihop.

 • christinestories

  Ja men just det, skrev du inte om det nyligen i en kommentar…? Eller är jag helt virrig nu, haha. Hur känns det då? Jag är säker på tt det kommer gå prima! 😊

 • christinestories

  Ja du behöver nog detta. Det kommer gå galant serru! Du har en superfin hemsida och massor med härliga produkter. Bara kör så det ryker och tro stenhårt på din idé. Tack detsamma tjejen, kram!

 • Pernilla

  Det gjorde jag säkert. Helt förvirrad ???? Det känns bra än så länge men efter 2,5 dag vore det illa annars ???? Förhoppningsvis minskar min förvirtingsgrad när jag kommit in i det… ????

 • Lovisa

  Det är alltid så irriterande med människor som ska ge sina råd i tid och otid utan att man har bett om det!! Det har funnits så många som har berättat för mig vad dom tycker att jag EGENTLIGEN ska göra (alltså sagt att jag inte ska göra det jag håller på med för att det inte passar mig – tack för den).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.