Health & Fitness

Första dagen på mitt nya liv, pt 347

IMG_7312

Efter flera veckor med dålig kost, dåliga vanor och oregelbunden sömn så fick jag feeling (jag försöker hänga med i hur kidsen snackar nuförtiden) och bestämde mig för att ”ta tag i mitt liv”. Så den här veckan tar jag en paus från koffein och socker. Jag ska träna minst tre gånger, starta dagen med att dricka varmt vatten med te och ingefära, dricka cleansing-te i stället för kaffe med mjölk och undvika socker i den mån det går. Vi vet ju alla att det troligtvis kommer hålla i tre dagar max för sedan kommer frestelsen att äta de där kärleksmumsen i frysen vara alldeles för stor för att motstå. Vid nödsituation finns en risk att jag till och med äter chilichokladen i skafferiet fastän den ligger kvar där för att jag inte gillar den.

Hursomhelst så har jag i alla fall lyckats nästan 1,5 dag. Igår fick jag även någon slags hjärnsläpp och bestämde mig för att gå på spinning för andra (och sista) gången i mitt liv. Stina har försökt få med mig sedan vi började träna ihop på Sats för två år sedan, men jag hade dåliga minnen av det. Sedan så tänkte jag att det kanske är roligare än jag mindes det. När jag skrev till Stina att jag skulle på spinning fick jag detta till svar: ”????? Whaaaat”, sen ringde hon upp mig och undrade om jag hade feber och yrade. Ja, lite så kände jag en kvart in i passet. Hade jag fått en tillfällig stroke? Det var alldeles för hög musik och jag satt vid en högtalare, och senaste tiden har det börjat tjuta i mina öron när jag ska sova, så jag fick typ panik och var tvungen att gå ut. Spinning är verkligen inte för mig. Jag cyklar dessutom varje dag så när jag tränar vill jag göra någonting annat. Träningen igår var överlag riktigt kämpig. Jag hade ingen energi och orkade bara ta i till 80%, men ibland får man ha sådana dagar.

Nu undrar jag om någon av er är med mig på detta?? Tillsammans kan vi stå emot chokladbollar och jobba upp energin inför vintern!

//After a few too many weeks with bad eating habits and irregular sleep I feel like I need to do something to change things. So I’m taking a break from sugar and caffeine to give my body a cleanse and detox. Hopefully it will last longer than three days, hehe. Btw, yesterday I tried spinning for the second time in my life. I didn’t like it the first time and I should have known that I probably wouldn’t like it the second time either. the music was too loud and I thought it was sooo boring. So I’m keeping to the types of workout and classes that I know I like. Which is also what I’m gonna continue with, the training that is. I feel so much better when I’m working out on a regular basis. This week will be a test to see how my body reacts without the sugar and caffeine consumption that it’s used to. 

0 kommentarer

  • Amina

    Hahahaha jag har gjort EXAKT samma sak igår… Med lite modifikation då (var ute och sprang en timme). Haha. Kände att vi inte har levt riktigt ok på sista tiden. Visst ska man inte ha ett ”tråkigt” liv när man bor utomlands i fyra månader, men det behöver ju inte vara godis och kakor varje dag…

  • Sandra

    Men spinningen hahaha! Det är inte riktigt min grej heller! Gillar inte hög musik (oj vilken tantvarning på denna kommentar) eller ”peppiga” rop. Kanske borde hänga med på att röra mig lite mer men chokladbollen slinker nog ner ändå 😋

  • christinestories

    Jag är precis lika tantig där. Usch, orkar liksom inte träna OCH känna som att jag är ute på något jäkla disko på Ibiza! Chokladbollar är oftast för goda för att motstå 😉

  • Emelie

    Ååh, jag klarar inte heller av spinning.. Den är alldeles för kravfylld för min del, jag behöver något där JAG får bestämma hur mycket jag tar i för att få motivationen… Själv tycker jag det är en jättebra grej du gör..! En behöver verkligen ta hand om sig själv när rusket sätter in och vinterdeppen är nära… Jag är dock lite tvärtom – jag måste släppa kraven på träning och äta mer av godsaker för att hand om mig själv. Jag håller tummarna för att du mår bättre när veckan är slut!

  • christinestories

    jag tror på en hälsosam balans i vanliga livet. Just nu kände jag bara att jag behövde rensa ut allt skit och ta en paus från det för jag äter FÖR mycket av det goda 😉 Men i andra fall så väljer jag godsaker alla gånger. Och tack. Hoppas du vågar släppa på kraven!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.