C'est la vie

En eftermiddag på sjukhuset

Jag kom hem för ungefär en timme sedan efter att ha tillbringat fyra timmar i ett undersökningsrum på sjukhuset. Min mamma är sjuk i gallsten och senaste veckorna har det blivit så illa att hon knappt kunnat äta eller dricka, så när syrran kom över för att hjälpa henne lite hemma tog hon med henne till akuten där de ganska snabbt tog in henne för provtagning eftersom att hon var uttorkad och visade oroväckande symptom. Vi satt med henne hela eftermiddagen och när min syster åkte hem till Köpenhamn stannade jag kvar tills de skulle transportera henne till avdelningen där hon får stanna över natten. Det känns tryggt att hon fick vara kvar på sjukhuset och inte skickades hem.

Eftersom att jag är en person som ofrivilligt tänker på det värsta som kan hända, så finns det en oro i mig att det är någonting allvarligt men jag försöker att hålla huvudet kallt. Mamma börjar bli till åren men hon är också en seglivad krutkärring. Bara hon får en operation så hon slipper lida.

Det var så skönt att komma ut i luften och röra på sig efter att ha suttit på en obekväm stol i fyra timmar inne i ett instängt undersökningsrum. När jag kom hem tog jag en dusch, tog på mig min pyjamas, värmde upp rester från gårdagens middag och nu sitter jag i sängen under täcket. Det är självklarheter i den här delen av världen men en oerhörd lyx andra delar av världen. Eller som att mamma har frikort och inte behöver betala för att tillbringa natten på sjukhus, provtagning eller ultraljud. Ibland blir jag faktiskt lite rörd över hur bra vi har det i det här landet. Även om det finns brister i den svenska sjukvården så är det privilegiet få förunnat.

Nu ska jag kolla klart på The Crown och sedan sova gott i min stora, sköna säng.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.