En sådan där lista igen


HAR DU?

Alkohol i kylen
Nej, men i ett skåp i köket har jag lite blandade alkoholhaltiga drycker som jag nästan aldrig dricker av. En flaska gin, Bailey’s, Prosecco och vin som jag fick i födelsedagspresent. Plus ett rödvin som min kompis Brevin gav till mig när vi var på en vingård utanför Kapstaden och som alltså stått där i snart tre år. Jag har sparat det till rätt tillfälle så någon gång måste jag väl öppna flaskan.

Något husdjur:
Nej.

Puder på dig:
Jag använder bara puder ibland under ögonen och om jag bär tonad dagkräm, vilket jag gör typ tre gånger om året under vintern. Jag tycker att jag är fin utan en massa spackel i ansiktet och sminkar mig oftast bara med mascara och rouge. Ibland läppstift.

Några framtidsplaner:
Ja det har jag. Främst att hitta en inkomstbringande sysselsättning som tillåter mig att tillbringa vinterhalvåret på en varmare plats. Jag jobbar på det.

Gymkort:
Inte längre. Jag insåg att det inte var värt priset jag betalade för att gå dit typ en gång i månaden. Men jag funderar på att skaffa ett på antingen Fitness 24/7 eller Nordic Wellness. Några rekommendationer?

Några MVG:n:
Jag hade MVG i några av de estetiska ämnena (gick teaterlinjen på gymnasiet) som Regi & Analys, projektarbetet (vi satte upp en egen pjäs) och dramatisk teater. Sedan hade jag en lärare som inte var helt rättvis med sin betygsättning och jag minns att jag var så besviken över att jag fick VG i Scenisk Gestaltning och Fysisk teater medan en annan i klassen som inte ens ville stå på scen och aldrig deltog i våra övningar under lektionerna i fysisk teater fick MVG. Ni vet, somliga är bra på att fjäska för lärare och arbetsgivare. Jag har aldrig varit en sådan. Sedan fick jag VG i bild och foto, engelska, samhällskunskap, historia och nutida konst (haha!?). Det genomsyrar nog ganska bra vad jag är intresserad av. Dock fick jag bara G i svenska men jag tyckte inte att läraren var särskilt inspirerande. Jag var nog ganska skoltrött också.

Något beroende:
Bloggen? Hehe. Antagligen socker, mobilen, koffein, heroin… nej jag skojar jö. Jag har på heder och samvete aldrig testat någon drog what so ever.

Några gamla fotoexpriment från gymnasietiden.


VEM?

Avskyr du:
Mitt självkritiska alterego. Fast det blir ju väldigt paradoxalt så jag får väl säga att jag ogillar det.
Avskyr ingen person direkt men har inte så mycket övers till våldtäktsmän och pedofiler. Eller skenheliga och förmätna vänsterpartister.

Längtar du mest efter:
Just nu till fem hela dagar i södra Spanien. Samt till den dagen då jag slutar ha konstanta mensblödningar. Kanske på tremånadersdagen? Vi håller tummarna!

Stör du dig på:
Otrevliga och ohyfsade svenskar som varken kan säga tack eller ursäkta och som gärna ska tränga sig förbi utan en tanke på att det finns andra människor i världen.
När vänner glömmer bort en så fort de får en pojkvän.
Att det nästan alltid blåser i Malmö.
När jag precis har målat naglarna och råkar stöta till någonting med nageln.
Folk som aldrig svarar i telefonen.

VILKEN?

Tidning läser du:
Sydsvenskan på Östra Kaffebaren, tidningen Skriva, Buffé och sedan går jag ibland till biblioteket och läser diverse tidningar.

Buss åker du oftast:
Jag åker mindre buss nu och går hellre om jag inte ska en längre sträcka, men jag åker linje 3 ganska mycket som stannar precis utanför mig. Malmö är inte så stort så ibland går det snabbare att promenera.

Dag fyller du år:
11 november. Då firar vi dessutom fredsavtalet efter första världskriget. När jag bodde i Paris var jag alltid ledig på min födelsedag eftersom att det är en helgdag.

Årstid föredrar du:
Allt inom kategorin sommar.


VAD?

Gör du nu:
Jag sitter på sängen omgiven av mina betygspapper. Frågan ovan fick mig att inse att jag vill söka några kurser till hösten och att inte alla mina kompletterande betyg registrerats. Så i morgon ska jag ta mig till biblioteket för att skanna in dem.

Gör dig till en bra människa:
Det får ni fråga mina vänner om. Jag tror och hoppas att de tycker att jag är snäll, ödmjuk och bryr mig om andra människor.

Gör dig till en dålig människa:
Jag är en hopplös tidsoptimist och har inte tålamod när det kommer till att vänta. Vilket även det är lite paradoxalt eftersom att det första ibland innebär en väntan för andra. Jag får nog rannsaka mig själv där.

Vill du arbeta med:
Någonting socialt men även kreativt.

Har du för storlek i skor:
38.

Läser du för bok:
Stoner av John Williams. Fint språk och välskriven, men lite smått tråkig och glädjelös.

Ska du göra nu:
Jag ville egentligen ta mig ut på en löprunda men det blåser så mycket idag att mina fönster nästan vibrerar, så jag skippade det och körde lite hemmaträning på min yogamatta. Efter det lagade jag spagetti och köttfärssås till lunch och nu ska jag dra på mig stövlarna och åka in till Möllan för att träffa en kompis.

När Malmö är såhär inbjudande stör jag mig inte lika mycket på blåsten. Snart är träden gröna och luften varm!

Listan hittade jag inne hos Sandra Beijer.

0 reaktioner på ”En sådan där lista igen”

  1. Känner igen det där med orättvisa betyg. Jag hade också bara g i Svenska även fast jag alltid har varit bra på att skriva och hade MVG i ämnet text då jag gick media och ville bli journalist. Men var väl ganska skoltrött i perioder jag med och tränade för mycket. Fick i alla fall mitt MVG i idrott på gymnasiet efter att ha slitit för att bara få en fyra i högstadiet. Hade en rad g och en rad VG som kunnat vara bättre betyg om jag hade mått bättre

  2. Jo sådär kan det ju vara. Jag fick VG i alla tre ämnen jag läste på Komvux (det var maxbetyget på den tiden) året efter jag gått ut gymnasiet, men det var nog för att jag hade en annan typ av motivation då. Betyg är ju dessutom inte allt och det viktigaste är att du har en tro på dig själv och kämpaglöd för att komma dit du vill i livet 😊

  3. Daniel på FlyingDryden

    ”…skenheliga och förmätna vänsterpartister.” – Haha! Håller med om det där med betygen. Jobbade hårt för ett MVG i idrott. Fick ett VG, medan smör-tjejerna som var genomkassa drog in några MVG tillsammans. Fel lärare på fel plats. Snark.

    Kanske tar och lånar den här listan. Måste klura på det där med puder och sånt först bara.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen