En årssammanfattning för 2022

Jag började skriva på det här inlägget i mellandagarna men sedan har jag inte skrivit klart det förrän nu. Det där att summera året är inte alltid så lätt i en handvändning. Jag hittade ett inlägg på Floras blogg med en årssammanfattning, så jag kapar dem rakt av.

Vid en första tanke så kändes det inte som att särskilt mycket hade hänt i mitt liv. Sedan insåg jag att så är ju inte fallet. Även om 2022 inte varit mitt mest händelserika år så har jag varit med om mycket trots allt.

Hur utmärkte 2022 sig för dig?

Jag har bland annat;

 • sålt min lägenhet
 • lärt mig att köra bil på riktigt
 • gått i Psykodynamisk terapi (vilket inte var min grej)
 • besökt två nya länder (Tjeckien och Slovenien – vet inte om Luxembourg räknades när vi bara körde genom?)
 • renoverat ett sovrum
 • rest till Paris med Ina
 • fått en djupare och närmare relation till flera av mina vänner
 • köpt min första dyra soffa, har aldrig köpt en så dyr möbel innan
 • köpt in mig i Mattias lägenhet
 • varit på dagsspa för första gången och blivit frälst
 • åkt på en roadtrip i Sydeuropa
 • läst fler böcker än jag läst på flera år
 • satt upp en pensionsfond
 • provat att jobba som rekryteringskonsult…
 • … och slutat den tjänsten efter bara några månader för att det inte var för mig
 • bott på lyxhotell vid Gardasjön
 • haft besök av Erin från Philly
 • sagt hej då till min moster för alltid
 • gått i Luciatåg
 • åkt bak på en vespa i Italien
 • varit i Köpenhamn för första gången på tre år
 • lärt mig några fler ord på arabiska och italienska
 • hittat tillbaka till självförtroendet i matlagningen

Hur har du mått jämfört med tidigare år?

Sådär får jag väl säga. 2022 var inte mitt bästa år. Jag mådde inte särskilt bra i perioder av året, varken fysiskt eller psykiskt. Självförtroendet har inte varit på topp och inte självkänslan heller. Skulle säga en sexa på det ena och en svag femma på det andra. Frustrationen över allt möjligt har legat som en ytspänning redo att brista ut. Jag har känt som att 2022 bara försvann från mig utan att jag egentligen har åstadkommit något speciellt, i alla fall inte på jobbfronten. Sen är jag väl kanske lite väl hård mot mig själv ibland och jämför mig med andra människor i min närhet, både den direkta och den jag egentligen bara ser på håll. Glömmer bort att alla människor ibland känner som jag. Jämförelse med andra människor som man inte ens känner på riktigt är förödande för självkänslan.

Någon insikt från 2022?

Jag har inte varit bra på att lyssna på min kropp om vad jag behöver för att må bra mentalt och fysiskt. I stället för att lita på magkänslan har jag låtit beslutsångesten överskölja det jag faktiskt velat eller behövt. Så det ska jag tänka på i det nya året.
Har även kommit till insikt om vad jag vill jobba med, och vad jag inte vill jobba med. Viktigast för mig är att jobba med någonting som ger mig glädje och energi, som jag kan ge allt för under arbetstid och koppla bort när jag är ledig. Jag vill inte offra annat som gör mig lycklig för jobbets skull.

Vad gjorde dig glad 2022?

När jag lagat någonting riktigt gott, min killes finurliga leende, resorna, solen, värme, små stunder av lyx i vardagen, bra musik, att lära mig att köra bil, träning, att Erin kom på besök, videor på kattungar, middagar med vänner, uppleva vackra nya platser i Europa, träffa vänner jag inte sett på länge, helgen i Paris, sommarfest i Kalmar, träning, bada i Medelhavet, att jag sålde min lägenhet, vara sambo med M, framgångar som gav mig en egoboost. Plus mycket mer.

Vad önskar du av 2023?

Jag kände verkligen en förlösande känsla när klockan slog tolv på nyårsafton. Äntligen ett nytt år! Ut med det gamla och in med det nya. Eller det är ju samma Christine, men det här året vill jag vara en bättre version av mig själv. Lite mer positiv och lite mindre negativ. Ge mer kärlek och tid till mig själv och de som står mig nära. Vara lite snällare och njuta mer av nuet.

Jag önskar att jag tar körkortet på första uppkörningen eller åtminstone andra. Jag önskar att alla mina nära och kära ska få vara friska. Jag önskar att jag ska hitta ett lugn i mig själv. Sedan önskar jag såklart att det här nya jobbet ska bli en bra upplevelse hela året genom. Men det tror jag verkligen. Det känns bra i magen i alla fall och det är viktigast. Dessutom ser jag fram emot några resor, både den som redan är inbokad nu i januari (London om en vecka!) och de som planeras. M och jag har tänkt åka till Philadelphia och New York i vår, sedan vill jag såklart till Paris någon gång och gärna även till Kapstaden till hösten. Vi får helt enkelt se Vad pengarna och semesterdagarna räcker till.

Tack för att ni har läst det här året och framförallt kommenterat insiktsfulla tankar och funderingar. Det är jäkligt fint ska ni veta. Uppskattar så mycket att ni gillar det jag skriver. Tycker om er! <3

Svara gärna på frågorna du med i kommentarsfältet!

6 reaktioner på ”En årssammanfattning för 2022”

 1. Så roligt att läsa! Och vad fint att din killes finurliga leende är något positivt från 2022 som du minns 🙂 Jag kände precis samma som du när det här nya året började. Äntligen. Mitt 2022 var ett mörkt år och jag har bara några få ljusa minnen från det. Hoppas på att detta året blir en vändpunkt.

 2. Hoppas verkligen att dina önskningar infrias! Framför allt vad det gäller måendet och jobbet. Känns som att de hänger ihop, vilket är fullt rimligt! Blir avundsjuk när jag läser om alla era resplaner, men vet samtidigt att jag haft ett liv fyllt av fantastiska upplevelser i den vägen. Är tacksam för det och för min man som jag delat så mycket fint med.
  Önskar dig allt gott och tack för bloggen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen