Tankar & Funderingar,  Things I like

Det som är viktigt

Det är många tankar som snurrar i huvudet just nu. Jag försöker lyssna på magkänslan men den överskuggas tyvärr av en inre stress som gör att jag helst bara vill fly undan verkligheten. I morse hade jag en sådan stark lust att stanna kvar under täcket. När jag vaknade tio i nio och låg jag kvar i fyrtio minuter bara för att samla kraft att ta mig upp.

Tro nu inte att jag är deprimerad för det är jag inte. Jag mår ganska bra ändå och även om ångesten ibland greppar tag om mig så har jag lärt mig att acceptera den. Livet går upp och ner men det betyder inte att det är dåligt när det dalar. Som Anders Hansen sa i sitt vinterprat: ”Vi är utvecklade för att överleva, inte för att må bra”. Tyvärr har vi det för bra här uppe i Skandinavien för att vi ska uppskatta det enklaste i livet. Som att vi kan äta oss mätta, har en varm säng att sova i och kan lita på att samhället tar hand om oss. För övrigt kan jag verkligen rekommendera dig att lyssna på hans Vinter i P1 där han även pratade om grupptillhörighet, sociala medier och en otroligt intressant forskningsstudie på epilepsi-patienter. Det var väldigt fängslande och stöttades upp av vetenskaplig fakta utan att det blev för informativt.

Jag åkte förbi sjukhuset efter lunch idag för att lämna lite grejer till mamma. Även om hon var blek så kunde hon gå en liten runda på avdelningen och verkar vara i goda händer. Hon ska få opereras innan helgen vilket är en lättnad för då hinner jag hälsa på henne efteråt innan jag åker till Spanien på lördag. Det hade känts jobbigt att inte vara här när hon ligger på operationsbordet.

När allt kommer omkring så är det människorna som betyder någonting för oss som är det viktigaste i livet. Allt annat är sekundärt. Så för att hålla fokus på sådant som är viktigt så blickar jag tillbaka tre månader, till den 11 november. Det var min födelsedag som firades i Köpenhamn tillsammans med mamma, min syster och syrrans fästman (!!). En påminnelse om att mamma faktiskt är en kämpe och helt säkert snart kommer vara vid god vigör igen.

Vi må ha våra bråk och meningsskiljaktigheter men jag är lyckligt lottad att ha en familj där det finns kärlek, omtanke och humor <3

Nu sitter jag på Nostra och tänkte skicka iväg två mail innan jag beger mig hemåt. Jag har tackat ja till ett lärarvik i morgon vilket jag ser fram emot så det blir en lugn kväll hemma idag. Det senaste året har jag insett att jag behöver veckans första dagar för att samla kraft från mig själv och inte orkar med så många sociala aktiviteter måndag och tisdag. Det är ganska skönt att ha de dagarna för mig själv.

0 kommentarer

  • teruko

    Glad att du skriver så positivt om din och din mammas relation. Kan liksom identifiera mig med henne (pga åldern?) och känner igen mycket av det du känner rörande ”bråk” osv, med min egen mamma. Nu är j a g liksom i min mammas roll och det ökar förståelsen… (Inga bråk med sonen dock 😊 )Så ta hand om den kontakt ni har! ( Min mamma dog 95 år gammal under en operation pga fall och bruten lårbenshals, när jag befann mig på Kanarieöarna (en resa jag var överens med min mamma om innan). Det var ändå hemskt!!! Önskar dig – och din mamma – allt gott framöver.

  • christinesstories

    Ja det gäller att fokusera på det positiva med alla relationer 😊 Tråkigt att höra om din mamma men hon somnade säkert in full av lycka och tacksamhet efter ett långt liv där hon fick vara omgiven av både barn och barnbarn <3 Tack för de fina orden. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.