C'est la vie,  The Blog

I can see the light at the end of the tunnel

Det börjar bli ljusare nu på morgonen. Jag måste fortfarande tända taklampan i köket (lampan i hallen är trasig och jag har inte orkat laga den två år senare…) innan jag lämnar lägenheten för att se var jag har lagt mina vantar, men det är snart ett minne blott. När jag går hemifrån ungefär 07.35 så kan jag se den begynnande soluppgången från vardagsrumsfönstret och de dagar jag slutar jobbet sent på eftermiddagen är det fortfarande ljust ute. Solen står lite högre upp på himlen och timmarna den visar sig är fler än för en månad sedan. Det gäller bara att hålla ut lite till. Stå ut med de där minusgraderna och det ständiga påbyltandet av varma kläder. Jag är så trött på min vinterjacka och mina kängor men jag vet att det inte är för evigt. Våren kommer tillbaka en dag (väl?) och rätt som det är går vi runt i tygsneakers och tunna vårjackor.

Dessutom åker jag ju ner till varmare breddgrader om sex veckor (läs om det HÄR). Jag kan känna de varma solstrålarna mot ansiktet och smaken av en förmiddagscappuccino på ett av hamnkaféerna. Kommer ni börja hata mig om jag nämner detta varje vecka?

Btw, I know that my English translations aren’t very consistent but I don’t have any time or energy for it mostly. I do enjoy writing in English though since that was a part of my everyday life a few years ago when I was working in Paris, writing texts in English, so I try to do it when even the feeling comes along or I have some time to spare. I’m not really sure if I have many readers who require it. Does it help you understand better without having to use google translate? If you’re a non-Swedish reader and wish me to do the translations from time to time, please comment below.

This post is basically about me ranting on about spring and that it’s hopefully arriving in avery near future. One can only hope, right? Luckily I will get a preview of spring (or even summer) in 6 weeks when I’m going to Spain for a few days. I can’t wait to feel the warm sunlight on my face and sit at the harbour sipping on a coffee.

Anayway. Back to reality. Time for work!

0 kommentarer

  • FlyingDryden

    Nej, jag kommer inte misstycka om du nämner det där med sol och sommar. Fast alltså. När det är riktig vinter… finns få saker som slår det. Ta på sig tjockaste dunjackan, täckbrallor, vinterskorna, mössan ner över ögonen nästan… och så komma ut i ett vinterlandskap. Alltså. Säker på att du inte ska skippa Spanien och dra på norrskensspaning i Abisko istället? Ungefär lika lång flygresa. 😉

  • christinesstories

    Haha! Alltså i en perfekt värld hade jag gärna åkt på Norrskensspaning nu i februari och sedan invigt våren med Spaniens varma solstrålar. Kan dock hålla med om att det är en underbar känsla att göra exakt det där som du beskriver. Jag är lite bitter över att Malmö inte bjudit på någon riktig snö den här vintern. Men det kommer väl i april, precis som förra året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.