Tankar & Funderingar

You accept the love you think you deserve

Jag var på dejt för några dagar sedan och då kom jag till en insikt. Även om jag varit singel i flera år nu så har jag inget behov av att träffa någon bara för att inte vara ensam. Jag trivs med att vara ensam för jag tycker om mitt eget sällskap. Samtidigt ser jag vänner runtomkring mig som hoppar från förhållande till förhållande. Som accepterar en ”kärlek” som inte gör dem lyckliga. Som går helt in i en relation och glömmer bort både sitt eget värde och att värdera andra i deras närhet. Som hellre medvetet såras än lever ensamma. På sätt och vis gör det att självrespekten försvinner någonstans på vägen.

Det fanns en tid för några år sedan då jag också förlorade den där självrespekten. När det kändes bättre med en tillfällig bekräftelse och egoboost än att faktiskt stå upp för mitt eget självvärde. Självdestruktivt gick jag in i relationer och situationer som lämnade en tomhet och skam inombords. Detta var en följd av depressionen jag gick genom när min självkänsla var som en blöt pöl i botten av en uttömd brunn. Jag vågade inte stå upp för mig själv.

Idag vet jag bättre. Jag vet vad jag förtjänar och vilket typ av förhållande jag en dag vill ha. Jag är inte kräsen och har inga orimliga krav på en perfekt partner, men jag tänker inte heller kompromissa med det mest grundläggande bara för att vara med ”någon”. Det känns befriande på något vis. Jag önskar bara att andra kunde se det så, men tyvärr är det en insikt som bara personen i fråga kan komma fram till. Precis som jag gjorde.

Om du inte älskar dig själv tillräckligt för att inte acceptera att bli behandlad som en dörrmatta, hur ska du då kunna bli älskad av någon annan?

Den här killen jag träffade var trevlig (även om jag tyckte att det var lite konstigt att han tvunget ville veta hur jag hade inrett min lägenhet på första dejten) och verkade absolut inte vara någon som skulle behandla en tjej illa, men efteråt insåg jag att det är okej för mig att vara singel. Faktum är att jag gillar det och inte plågas av det. Jag är hellre lyckligt singel än olycklig i ett förhållande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.