Det här med att vara nyttig och sånt

IMG_6834

Ni undrar kanske hur det har gått med min detox? Jag har faktiskt inte druckit kaffe på hela veckan, och lyckades nästan hålla mig borta från socker men igår när jag och Madde fikade så åt jag lite av hennes muffins (ajabaja!). Sedan åt jag ett chips igår. Inser nu att jag pratar om det som att jag gjort någonting riktigt hemskt och nu måste bekänna alla mina synder. Riktigt så illa är det såklart inte.

Igår kväll var Sophia och Julia här. Vi åt middag, skrattade så vi grät åt en tio år gammal video, dansade lite afrikanska danser och så hjälpte de mig med lite grejer. Hursomhelst så frågade de om jag läst någonting om vad man ska äta och dricka när man rensar kroppen. Eh. Nej, det har jag ju då inte och jag inser nu i efterhand att jag kanske borde ha gjort det? De sa båda att det inte kommer ge någonting att inte dricka kaffe och äta socker på en vecka utan att jag bara kommer kommer vara trött (jepp) och ha problem med magen (jeppjepp) under en vecka. För att det tar en vecka för kroppen att ens vänja sig och att en detox borde hålla på i minst tre veckor för att det ska göra någon skillnad. Jaha. Har jag uppoffrat kärleksmums, kaffe och vin helt i onödan?

Kanske är det inte DET jag äter som är den största boven, utan HUR jag äter det. För att inte tala om att min mage är kopplad till min hjärna. Så fort jag inte oroar mig för allting så mår jag oftast bra fysiskt och det kan gå flera månader utan att jag lider av någon magkatarr. Egentligen har jag kanske rent utav förvärrat allt genom att försöka fixa ett problem på fel sätt, eller som inte ens finns. Nu tänker jag att jag ska fortsätta äta nyttigt i den mån det går men inte utesluta en massa. Kanske bara minska på vissa grejer och inte äta kakor och annat skit varje dag. För egentligen är det en vanesak, samt en fråga om självdisciplin. Att gå förbi plockgodiset UTAN att köpa ett halvt kilo geléhallon eller att inte kombinera TV-kvällen med en påse chips alla dagar i veckan. Samtidigt som jag är en livsnjutare och inte tror på några dieter eller strikta riktlinjer. Jag menar, livet är kort. Vill man gå genom det och bara dricka gröna smoothies med selleri och broccoli? En kladdkaka ÄR onyttig och det får den vara. Bara man inte äter en bit varje dag.

Har du gjort någon detox eller cleanse någon gång? Hur gjorde du det?

//I did a cleanse and detox from sugar and coffee, but honestly it’s been pretty hard. I like to enjoy life and don’t live by diets or strikt ways of how I should or should not eat. I don’t drink smoothies consisting of mainly green vegetables and I like wine, sweets and good food with lots of butter. Although, there should always be a limitation of how much of it you fill your body with. So I’m gonna try and eat as healthy as possible, but not exclude things completely. Maybe not coffee every day, and certainly not cookies as often as I sometimes indulge in it. Moderation is the key, I think. You live and you learn, right?

0 reaktioner på ”Det här med att vara nyttig och sånt”

  1. Har själv aldrig testat någon detox. Jag kör nyttigt på vardagarna och så får jag äta vad jag vill på fredagar och lördagar. Förbund fungerar inte på mig för då blir det så laddat och jag längtar efter allt onyttigt. Har dock helt slutat med godis. Smågodis tycker jag egentligen inte är särskilt gott, men om jag väl börjar kan jag inte sluta, så det är bättre att avstå helt. Kakor är däremot något jag gärna unnar mig på helgen. Ha en fin helg!

  2. Nu när du ändå frågar så kan jag säga att jag har läst rätt mycket om näringslära och att detox inte riktigt fungerar (eller ja, det beror ju på hur en väljer att tolka ordet detox). Dina vänner har typ rätt. Sen så har jag ju uppfattat att du har en del problem med magen och då är det ju smart att inte dricka kaffe (kaffe i sig är ju inte onyttigt, men kan vara dåligt för magen). Det låter som en bra grej att inte äta socker varje dag (vilket jag också har en tendens att göra), men att ha en hälsosam kost handlar ju mer om vad en äter snarare än vad en inte äter. Jag tror att det bästa är att, som du säger, äta onyttiga grejer med måtta. Ps. Vilken video var det?

  3. Oj kände att denna kommentar lät lite otrevlig? Sorry i så fall, menar verkligen inte att jag är någon matexpert eller nåt!

  4. Nej det är helt rätt som du skriver. Det är därför jag försöker vara lite försiktig med just det. Inte dricka kaffe direkt på morgonen, limitera det till en eller max två koppar per dag etc etc. Och jag tyckte absolut inte att det lät otrevligt det du skrev. Jag är inte så lättkränkt som många andra 😉 Sen är det uppfriskande med personer som är ärliga och vågar dela med sig av sina tankar kring sådant som en själv (jag då i detta fallet) inte vet så mycket om. Så oroa dig inte över det! 😊 Kram på dig och ha en fin helg <3

  5. Nej jag tror att det ligger något i det du skriver. Funkar inte så bra med förbud för min del heller. Kanske är det bara att man ska få in en bra kost i vardagen. Så det känns naturligt att blanda upp kakor med andra saker som är bra för magen och ger en mer stadig energinivå 😊 Tack detsamma Tina!

  6. vet att denna kommentar är lite opepppande nu, men vilken JÄVLA plågsam detox! haha, eller? Inget kaffe eller socker?? det är ju min lycka i vardagen :O

  7. Alltså vad du och jag hade kunnat sitta och prata om det här länge tror jag! Jag har aldrig gjort någon cleanse eller så 😊 vill inte göra det heller. Tror inte alls på det. Även om det ibland är så lockande att tro att det finns en genväg till hälsa och välmående

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen