London,  THROWBACK

London 2015 #throwbackthursday

Låt oss blicka tillbaka 19 månader i tiden. Närmare bestämt till mars 2015 när jag spenderade en helg i London. Detta var faktiskt senaste gången jag var där, och ungefär två veckor innan min syster och hennes kille skulle flytta till Köpenhamn. Eftersom att hon bodde i England i flera år så åkte jag dit några gånger mellan 2012-2014, och jag måste nog säga att jag tyckte om staden mer och mer för varje gång. När jag bodde i Paris var det i och för sig mest för att min hatkärlek till den franska huvudstaden började sakna just ”kärleks”-biten, men jag tror ändå att London började sätta en viss prägel på mig se senare åren.

Hursomhelst. Det här var den första dagen när jag vaknade upp till strålande solsken och jag tänkte att jag skulle ta er med på den.

De bodde just då i nordöstra London, och där såg det ut lite såhär. Jag gillar kontrasterna i stan. Lite ”rough” på sina ställen men ändå med en viss charm.

En svensk och en brittisk hipster.

En hungrig Christine med en blodsockernivå på noll och 20 minuters promenad för att äta frukost är inte att leka med. Jag har lågt blodtryck och kan bli alldeles kallsvettig och yr om jag inte får i mig mat på två röda. Det var dock väl värt det när jag väl fick in min beställning. Det vattnas i munnen bara jag ser detta.

Efter maten såg jag pigg och glad ut. Stället heter Fink’s Salt & Sweet och det kan ni förresten läsa om HÄR om det verkar intressant.

Efter det gick vi förbi en park, och då hade det blivit lite molnigt. Bilden gör inte omgivningen riktigt rättvisa, men det VAR fint. Jag lovar. Någon Londoner som kanske vet var detta är?

Varför jag gillar London: café och blomsterbutik i ett!

Efter en stunds promenad kom vi fram till Broadway Market, där jag funderade länge över om jag jag skulle köpa den här väskan. Den fick dock hänga kvar.

Min syster ser väldigt missnöjd ut här men det var troligtvis för att jag och Henry åt upp morotskakan innan hon hann smaka.

Inser nu att de bilderna jag tog på omgivningen inte var så himla roliga. Kanske inte min bästa photo moment, om man säger så.

Solen kom till slut tillbaka och vi tog en promenad längs med Regent’s Row.

Det här är lite typiskt hur det funkar när jag och min syster är ute någonstans tillsammans. Jag är den disträ personen och hon är den som drar i mig för att jag inte ska bli påkörd eller råka trampa ihjäl en chihuahua. Sa jag att jag är den äldre av oss två? Tur att hon är så lillgammal och observant!

Jag såg nu att jag faktiskt inte ens bloggat särskilt mycket om detta besöket. Eller så ligger de inläggen under fel kategori, men jag har en del annat att visa er. Bland annat så tänkte jag skriva om en av de coolaste barerna jag varit på. Det får bli nästa gång för här rundar jag av. Nu kommer nämligen snart ovan nämnda syster hit på middag. Även kusinen kommer över om ett tag. De ska hjälpa mig rensa och fixa lite. Tur att de finns i mitt liv för stunder när jag verkligen behöver dem. Hehe. Hoppas att ni får en riktigt bra kväll!

//Let’s go back in time a few months. 19 to be exact, and a day in March 2015 that I spent in London. At this time, my sister was still living there. Fact is that she and her boyfriend moved to Copenhagen just two weeks later. So as you can imagine I wanted to take the opportunity to come visit one last time before they were leaving. On this day they had planned for us to go to a really nice place for breakfast. Even though I was close to fainting because I was so hungry during the 20 min walk to the place they had in mind, it was well worth it (I was pretty happy as you might see from the picture) because just seeing the picture of the avocado sandwiches with chèvre and amazing homemade granola, makes my mouth water. After the brunch we went strolling around and visited the Broadway Market amongst other things.

Looking at the pictures makes me smile, because that weekend was so perfect and they both did their very best to make sure I had an awesome stay. Will share more of the pictures from this weekend with you since I realised that I had kind of forgotten about that. For instance we went to the coolest bar I’ve ever seen. But that will have to be another time. Soon, I promise.

0 kommentarer

  • Sandra

    Men åh va kul att titta in hemma hos mig haha! Satt länge och funderade på vilken park det var men kom inte fram till något. Östra London kanske? Med tanke på att de andra bilderna var därifrån? Asså typ alla mina kompisar har nästan blivit påkörda när de varit här för att de inte orkar vänta på grön gubbe och sen tittar åt fel håll (!!!!), jag är typ konstant orolig för dom ute i trafiken här haha mvh lillgammal som din syrra.

  • christinestories

    Ja någonstans i östra London. Haha, sådär är det jämt för mig när jag är i London! Jäkla vänstertrafik alltså. Värdelöst! Du kanske förstår min systers oro för min säkerhet 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.