C'est la vie

Blåbärspaj och fredagsmusik

DSC_1289 IMG_7142IMG_7132

Jag hade en text att skriva med deadline ikväll och tänkte först sätta mig på ett kafé, men det blir så dyrt i längden att köpa kaffe ute. Så jag bryggde en kanna hemma, hällde över det svarta guldet i min fina termos och cyklade bort till biblioteket. Här har jag spenderat större delen av min fredagseftermiddag, förutom en kiss- och fikapaus. Jag kan förresten ha ätit den godaste blåbärspajen som någonsin kommit min väg. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Malmö Stadsbibliotek kan ha Malmös smarrigaste fika-grejer. Synd bara att det är så omysigt att sitta där, för annars hade jag varit deras mest lönsamma stammis.

Nu är jag dödskissnödig igen så jag ska läsa genom två texter och efter det cykla hemåt (efter att jag tömt blåsan då vill säga). Det blir nog en ganska lugn kväll för min del eftersom att jag nu har bestämt mig för att åka över till Köpenhamn i morgon. Jag ville träna men vet inte om jag orkar det. Jag får se.

Just nu sitter jag för övrigt och lyssnar på en av mina absoluta favoritlåtar för tillfället. Mumford & Sons har gått ihop med artisten Baaba Maal från Senegal och gjort en riktigt härlig låt. Den här konserten är inspelad i Johannesburg och jag älskar verkligen energin de alla har. Det är så äkta på något vis. Det får mig att vilja packa min väska typ nu och resa till Afrika. Kolla bara in snubben i upprullade byxor som hoppar runt på scenen och låter som en fågel, haha. Underbar! Berätta gärna om ni tyckte om låten.

Även låten ”Si tu veux” (Senegal är en före detta fransk koloni för den som inte vet, och meningen betyder ”Om du vill”) är bra, men lugnare. Om du gillar musik med lite afrikanska influenser så kolla in den. HÄR kan du se en liveversion av den. Kanske inte världsbäst videokvalitet och säkert kommer några av er ba’ ”wtf is this?”, men jag tycker att den är sjukt mäktig. Det är sådan musik som får mig att känna den där konstiga känslan av levande men ändå vilja gråta. Någon som känner igen det?

Njut nu av er fredagskväll mina vänner!

//I spent my Friday afternoon at the city library. I had a deadline on a text I had to write and have a hard time concentrating at home. Since it gets expensive to always sit at cafes I thought it was a better idea to make some coffee at home and bring it with me in a thermos. After a while I got a little hungry so I took a break and bought a blueberry pie down at the cafe. Eating dessert pie with vanilla sauce is a Swedish classic and this one was probably one of the tastiest I’ve even eaten. 

Btw, you should listen to this song. I discovered it a while ago and have been listning to it no-stop since then. I really love the energy that they all have while singing it at this concert (which is in South Africa). It makes me want to go there like right now. Also, find the song ”Si tu veux” on Spotify. A little more of a ballad but such a beautiful song.

0 kommentarer

 • ISA

  Åh men det är SÅ underskattat att hänga på bibblor faktiskt.. visst, lite kufiska människor ibland men ändå mycket mer ekonomiskt! blir meganyfiken nu vad du skrev för nått spännande? hehe

 • teruko

  Känner såå igen känslan. Föder längtan, oro och glädje på samma gång. Vi har rest en hel del i Nordafrika och har då hemfört mycket musik därifrån. Det suget är för evigt, känns det som., längtar till- baka…

 • Amina

  Jag tycker det brukar vara ganska mysigt (på något konstigt sätt) att vara på bibliotek och plugga (ja det är ju det jag har gjort i hela mitt liv), men jag kan verkligen tänka mig att i framtiden kanske åka dit och jobba – om jag har något speciellt att skriva på… Problemet är nog mest att jag tycker det tar tid att ta mig till något bibliotek så jag stannar mest hemma när jag har jobb som kan utföras varsomhelst. Vet inte vad som är mest effektivt egentligen.

 • My

  Sv: Det tror jag inte vi fick! Det får vi ändra på tycker jag, du bor i Malmö förstår jag????? Men visst är den! Har inte smakat den på Satori men har ätit annat där och det är också ljuvligt! Kram

 • Jenn - forever abroad

  Mumford är ju ett av de få favoritbanden jag har och jag älskar den här låten! Också lyssnat på den mycket i höst 😊 Såg dem förresten här i Helsingfors i våras. Har du sett dem live? De är fantastiska alltså!

 • christinestories

  Nej har aldrig varit på någon av deras konserter. Upptäckte dem ganska sent faktiskt. Fick upp ögonen för dem när en kompis spelade deras senaste album Wilder Minds, och den skivan är helt fantastiskt bra tycker jag. Sen dess är jag såld 😊 Hoppas att få se dem live en dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.