C'est la vie,  Shopping

Flowers in the mirror

Gårdagen – och hela veckan – var påfrestande mentalt. Igår kväll var det som att jag vaknade upp av att någon kastade kallt vatten i ansiktet på mig. ”Nu får du skärpa dig!”, sa en röst till mig. Jag har funderat över vad för bedömningar och val jag gjort som skadat det i mitt liv som faktiskt betyder allra mest. Vilket i sin tur lett mig till en insikt om att nu behöver jag ta ett beslut. Jag har verkligen tvingats se mig själv i spegeln med en ärligt granskande blick. Om jag inte riktigt vet vem jag är just nu, så vet jag åtminstone vem jag vill vara. Inför mig själv, inför min partner, inför livet. Jag vill vara snäll, tillräcklig, givmild, omtänksam, mjuk, självsäker, lekfull, positiv och äkta. Acceptera imperfektion men ändå göra sitt bästa. Finns det något annat sätt? Jag trodde det ett långt tag.

Idag var en bra dag med en utmärkt mix av allt som utgör en ultimat söndag. Söndagsfrukost och film, skratt, hemmafix och städning följt av mat som smakade extra gott på Krua Thai, ångestfri sinnesstämning och glädje. Munsåret som poppade upp igår kväll och nu pryder en stor yta av min underläpp bidrar kanske inte till de mest positiva vibbarna. Det är konstigt att gå omkring en hel dag och inte kunna ge sin kärlek en puss. Jag har försökt men bli avfärdad som om jag vore Digerdöden själv. Förhoppningsvis försvinner det snabbt för jag saknar hans mjuka läppar som jag aldrig någonsin vill vara utan.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om mitt ansiktsuttryck här. Jag har inga ord för det.

Det jag egentligen skulle skriva om var mitt nya nattlinne som jag fyndade på rean. Jag älskar det mer än någonting annat just nu (av materiella ting vill säga) och flanerar omkring här i lägenheten som en sval karaktär i någon 90-talsfilm. Långt, pastellfärger, mjukt och skönaste materialet jag vet. Den köptes på Intimissimi för ett par veckor sedan. Endast ett exemplar i storlek L fanns kvar, men när jag provade nattlinnet så satt det förvånansvärt helt perfekt trots att jag annars brukar ha S eller M när det kommer till deras storlekar. Det är lite lösare men jag gillar att det inte är tight. Materialet är i härlig viskos som ger en känsla av siden. Jag har redan en pyjamas i samma material från samma märke (köptes uppenbarligen pre-relationship-status). Enda nackdelen är att materialet blir ganska skrynkligt men vad gör det när man bara går omkring med plagget hemma.

Trots att jag råkade spilla morgonkaffet på det kommer det snart åka på när det är dags att krypa ner under täcket. Det bästa är att jag säkert kommer kunna bära det som en vanligt plagg i sommar. Tänk att glida runt i den klänningen en varm och solig semesterdag i Italien? Jodå!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.