Weekend

With a license to chill

Jag börjar undra om jag har en infektion i kroppen. Igår kväll kände jag mig matt, varm och konstig i halsen. När jag kollade temperaturen låg den på 37 grader, vilket ju inte är feber men min kroppstemperatur ligger annars ligger på 35,8-36,5. Detta händer typ varannan månad numera och nästan alltid veckan innan jag ska få min mens. Jag läste att vissa kvinnor kan få influensaliknande symptom som trötthet, yrsel, feber och halsont efter ägglossningen för att hormonerna går amok över att kroppen inte blivit befruktad. Dessutom brukar munsåren också komma seglande då som ett fruktat piratskepp. Det är så kul att vara kvinna ibland.

Symptomen kan såklart komma från hormonrubbningar i samband med den här perioden i menscykeln och inte en virusinfektion, men M hade börjat få ont i halsen under eftermiddagen igår så vi tog båda två varsitt snabbtest för Covid – båda var negativa. För att vara på säkra sidan ska vi ta ett vanligt test i morgon.

Idag har jag tillbringat större delen av dagen i sängen. Det var egentligen en förlängning på lördagen och söndagen som gått på samma linje. De senaste dygnen har jag minst sagt övat i att vila på helgen. Mattias säger hela tiden att jag tvunget ska göra så mycket på helgerna, även fast jag egentligen behöver vila och återhämta mig. Jag vet inte vad det är men jag känner ibland som att livet springer ifrån mig när jag inte fångar alla möjligheter. Ibland kan jag drabbas av sådan FOMO att det ger mig ångest. Själv kan han tillbringa hela helgen med att typ inte göra någonting.

Därför, som någon form av egenkonstruerad KBT-övning, lämnade jag inte ens lägenheten från fredag kväll till söndag eftermiddag. I stället skrotade jag omkring här hemma i mitt nya favorit-nattlinne medan stormen härjade utomhus. Lämnade endast sängen för att gå på toaletten, öppna balkongdörren för att dra in frisk luft i lungorna, fylla på vattenglaset eller fixa något att äta. Lät den rena tvätten stå i två dygn. Var uppe lite för sent på natten. Såg nästan hela säsongen av The Flight Attendant (rekommenderas!!) och filmen Age of Adaline. Sov tills morgonen övergått till förmiddag med efterföljande frukost i sängen. Igår gick jag ut en sväng med Clara men det blåste iskallt och förutom de tio minuterna i solsken och lä på en bänk utanför Konsthallen, samt såklart en stunds socialt umgänge med en vän, så var det nästan inte värt att gå utanför dörren. M åkte till Kalmar i fredags morse för att hämta vår nya bil (!) och umgås med familjen medan jag stannade hemma. Det var så skönt att få lite egentid och bara vara själv i lägenheten. Jag hann vänja mig så pass mycket att det nästan kändes som ett inkräktande på min privata sfär när han kom hem igår kväll. ”Vem är du och vad gör du i mitt hem?” sa jag nästan.

Jag köpte två nya örngott i fredags på AB Småland som jag velat ha i typ ett år. Det fick bli januari månads andra shoppingpryl (förutom nattlinnet).
Smoothie är mitt sätt att få i mig tillräckligt med frukt varje dag. Jag brukar slänga i frysta blåbär, mango och ananas plus banan, ingefära, något slags gryn, dadlar, gurkmeja, kokos/mandeldryck, en klick turkisk yoghurt, honung, bladspenat och ibland kokosflingor.
Pasta med egengjord tomatsås som fick koka i ungefär en halvtimme. Självklart med ett överflöd av parmesan.
Plus några praliner från Chocolatte i Malmö Saluhall.

Nu ska jag nog faktiskt göra en smoothie. Det här obehaget i strupen känns näsan som början på magkatarr så jag behöver någonting som svalkar och balanserar magsyran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.