THROWBACK,  Travels

Oslo pre-pandemic

I nästan två år lyckades jag ducka för Covid-19, och jag borde verkligen inte varit så kaxig över min självdiagnos för immunitet för tji fick jag. Både Mattias och jag fick tillbaka ett positivt svar igår för de förbannade viruset så nu blir det isolering och karantän här hemma. Det känns som en vanlig förkylning med en lätt hosta och snuva. Jag har ingen feber. M har lite svårare att hantera sitt sjukdomstillstånd och har dragit sig undan likt en eremitkräfta, medan jag själv är överraskande positivt inställd. Kanske för att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta över den här femtioelfte sjukdomshistorien sedan i höstas? Så jag väljer det första i ett försök att skapa balans här hemma. Däremot är jag ganska säker på att det inte kommer dröja länge innan jag börjar klättra på väggarna och jag är besviken över att inte kunna träna nu när jag äntligen hade kommit igång igen. Det är så tråkigt att börja om från början efter varje infektion min kropp tvingas återhämta sig från.

MEN. Vi har det trots allt ganska bra och bekvämt. Mat kunde vi beställa online och vi har numera en bil så det blev smidigt att hämta upp det igår. Kylen är nu full av allt vi kan tänkas behöva, vi bor i en lägenhet som är stor nog för att vi ska få eget space emellanåt med varsin TV, vi har lindriga symptom och fler streamingtjänster än vi egentligen behöver. Så jag är trots allt tacksam.

För att ha någonting att se fram emot nu i vår bokade jag nyss en flygresa. Det ska bli mysigt att umgås med en av mina bästa vänner i några dagar. Eftersom att M ändå (snällt) har kickat ut mig den lördagen då han har besök från medlemmarna i sin mansorder (ni vet sådan där herrklubb som i filmer alltid är lite shady bara det att denna består av akademiker som alla är gifta och har småbarn), passar jag på att lämna fortet den helgen och tillbringa några dagar hos min vän Ina i Oslo. Jag har inte varit där på två år nu så det ska bli riktigt trevligt.

Jag bjuder på några bilder från mitt senaste besök vilket var pre-corona över nyår 2019/2020. Tänk om vi hade vetat hur de närmaste två åren skulle bli?

Längtar efter gulliga kompisen!
Jag minns inte platsen vi var på här men det var en helt magisk utsikt.
Min kompis Clara var också i Oslo över nyår och det här var precis början på våra fina vänskap. Vi lärde känna varandra genom killen jag dejtade just då. Kärleksrelationen höll som sagt inte, men i stället fick jag en ny vän <3
Utsikt från flygplanet – den mäktigaste naturkulissen Moder Jord har att erbjuda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.