C'est la vie,  Vardagslyx

Aktiviteter man kan göra för att överleva vintern

Hej på er gullepluttar! Dagarna rusar fram. Veckorna också för den delen. Idag insåg jag att vi är inne i slutet på vecka 50. Det är alltså bara drygt två veckor kvar av året. Hur hände det? Just nu är jag inne i en konstig period. Det är mycket som hänger i luften och liksom är lite oklart. Jag har försökt acceptera det faktum att jag bor i ett land med iskalla vindar och ett mörker som bara kommer bli mer påprestande ju längre tid som vintern pågår. Jag vill verkligen vara pigg, hoppfull och glad men det blir svårare och svårare att mota bort tankarna som att sälja allt jag äger och flytta till en plats där solen skiner oftare än var tredje vecka. Min ekonomi tillåter tyvärr inte någon resa söderut, vilket från början var planen. Det är alltid lika kul när oförutsedda kostnader dyker upp och förstör julfriden. Det får bli hemmagjorda julklappar i år. Blir föräldrar fortfarande glada för teckningar när barnen i fråga hunnit bli 35 år? Nähä. Jag får väl rosta müsli eller rama in ett foto då.

För att på något vis överleva vintern (ge mig snö åtminstone!) så försöker jag göra sådant som får mig att må bra och se ljuset i mörkret. Umgås med personer jag tycker om, sova minst nio timmar per natt, läsa i böcker snarare än skrolla på Instagram och hitta på aktiviteter som ger energi.

Jag kom på några saker som faktiskt är kul att göra på vintern (helst tillsammans med en annan/andra):

– Gå på bio
– Spela biljard
– Gå ut på klubb och fuldansa tills fötterna värker
– Laga till en lyxig hemma-brunch (eller äta brunch ute)
– Gå på utställningar (just vad gäller detta så saknar jag utbudet i Paris – här finns det antingen konstig konst på Moderna eller ännu konstigare konst på Malmö Konsthall)
– Gå på julmarknader och dricka glögg
– Bada badkar med tända ljus, mysmusik, vin och bubblor
– Åka och simma följt av bastu
– Överdriva med julpyntet och tända ljus. Tänk: More is more.
– Promenera i naturen (om bara solen kan visa sig lite fler timmar i veckan än typ två)
– Pussas och kramas med någon (i brist på partner eller dejt så funkar ju mamma, katten, kompis, pappa etc.)
– Boka en natt eller två på hotell i sin egen stad
– Åka skridskor
– Baka lussebullar eller pepparkakor
– Anordna en fest eller övertala någon annan att ha hemmafest

Någon som vill fylla på listan med sina egna bästa ”överleva vintern fram till april”-tips? Dela gärna med dig!

Idag ska jag äta lunch med tjejen till vänster, aka min kusin Sophia. Även det är en ljusglimt i vintermörkret. Bilden är från min och Louise födelsedagsfest för en månad sedan. Jag älskar dessa två personer som jag är så himla stolt över och tacksam för att ha i mitt liv. Det är nog de två jag bråkat mest med genom åren (bortsett från mamma då för det fanns en anledning till att dörrkarmen till TV-rummet släppte under mina tonår…) men även de som alltid funnits där genom allt. Jag minns för många år sedan när jag var sådär 23 år och fick en panikattack precis innan jag skulle iväg på en fest för att fira en vän till familjen. Min kusin kom hem till mig för att hon visste att jag behövde henne, kramade mig tills jag slutade skaka och medan jag gjorde mig redo satte hon igång Lejonkungen och stod i soffan och sjöng ”Snart är det jag som är kung” tills jag inte kunde hålla mig för skratt. Det är sådant hon gör för de hon älskar. Hon fyllde år igår och till skillnad från en viss annan så kom jag ihåg att ringa och gratulera. Tur för henne att hon mindes alla de andra 34 födelsedagarna.

Egentligen är det bara kärlek till oss själva och från andra vi behöver den här tiden på året. Eller hur? Och några timmar solsken. Plus duntäcken, Djungelvrål-klubbor, Netflix, clementiner och kläder i ull.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.