C'est la vie

I sommar blir det nog bättre

Läs och häpna, här kommer ännu ett inlägg blott 24 timmar sedan det senaste. ”Hold your horses jag, hinner inte med!” tänker ni nu, men när orden flödar i den kreativa hörnan av hjärnan är det bäst att ta tillfället i akt. Egentligen vet jag inte hur jag kan hitta inspiration när det är mörkt, grått och kallt ute. När såg vi ens solen sist? Jag minns knappt. Enligt SMHI kommer Malmö vara täckt av moln fram till lördag. Det i kombination med blåst och regn samt termometern som visar fem plusgrader medan realfeel är minus tre på grund av iskalla västvindar. Ah oui, underbara skånska vinter.

Måndagens höjdpunkt var när en elev plockade på sig ett kilo (jag överdriver inte) morotsstavar på lunchen och gjorde ett försök till att smuggla ut dem i sin mössa. Jodåsåatt. Jag fick bita mig i läppen för att inte börja gapskratta. Sedan var det den där ungen som fyllde sin vante med sand och stoppade den på en pinne. Ibland är mitt jobb faktiskt ganska underhållande. Det är nästan så det väger upp att gå omkring med gåshud på benen i sju timmar. Igår hade jag fem lager på överkroppen för att kompensera dumheten i att inte plocka upp mina överdragsbyxor på vägen till jobbet. Jag är trött på att gå omkring och frysa nästan jämt.

Någon mer än jag som redan är redo för sommaren 2021? Jag är riktigt nära att lägga mig i ett solarium ska jag tala om. När jag skrollade förbi bland juli månads bilder kom jag på att jag glömt tipsa om en bok jag läste i somras, som faktiskt passar ypperligt såhär i Covid-tider. ”I sommar blir det nog bättre” är precis vad som behövs när bitterheten över att det förbaskade viruset hindrar oss från en dräglig tillvaro slår till med full kraft. Läs en träffsäker recension av boken HÄR.

Nu sitter jag här på jobbet och väntar på dagens första lektion. Dessa sista dagar innan lovet känns mest som ett tappert försök till överlevnad. Tålamodet ligger på en nästintill obefintlig nivå vilket utmynnar i oförtjänta belöningar både till eleverna och mig själv. Mitt mentala välmående får gå före principerna. ”Vill ni sitta hela lektionen med era chromebooks? Ja okej då”, säger jag och smyger ut till personalrummet för att norpa åt mig dagens femte pepparkaka. Fyra dagar till, sen är jag ledig nästan hela jullovet.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.