Stockholm,  Travels,  Weekend

Förra helgen i Stockholm


Det har gått en vecka sedan jag kom hem från helgen i Stockholm, vilken för övrigt var väldigt fin och trevlig. Jag umgicks mest med Linda och Noelle. Fikade på Petite France, fick svettpärlor i pannan under ett rekordsnabbt besök på Skansen (vi kom, vi såg, vi kapitulerade), blev måttligt impade av det svala mottagandet på BROMS (totalt överskattat ställe), promenerade omkring på ett iskallt Kungsholmen och så hade jag dansuppvisning med en omåttligt energisk femåring. Finast av allt var såklart att lära känna min kompis dotter. Det är något speciellt med ens närmaste vänners barn. De är ju en spegling av föräldrarna och därför skapas ett speciellt band med deras avkommor.

Utöver det träffade jag Isa för en fika på Urban Deli. Vi har inte setts på ett bra tag nu så det var trevligt att snacka ikapp. Man kan se på mig att jag är trött efter en helg med för lite sömn. Jag hann gå en sväng inom Uniqlo (men orkade inte köpa någonting) innan jag traskade bort till Cityterminalen och hoppade på tåget mot Malmö. Det var härligt att komma bort ett par dagar och Stockholm har alltid varit lite av mitt andra hem eftersom att mina föräldrar kommer därifrån. Solen sken och huvudstaden var lika vacker som den brukar vara. Däremot kände jag att Malmö är min stad och att det var skönt att komma hem. Det är mer avslappnat här och betydligt billigare.

Jag har inte gjort så mycket idag, mer än läsa. Jag satt dessutom med datorn i sängen till klockan två och gjorde ett personlighets- och färdighetstest för ett jobb jag sökt. Frågan är hur intresserade de är av min profil efter testerna. Det gick väl inte strålande direkt men det kan också vara att min prestationsångest och självkritik som vanligt tar för mycket plats. Det får antingen bära eller brista.

Nu ska jag se på Vår Tid Är Nu medan jag viker tvätt, och innan datorbatteriet dör. Jag trodde att jag hade glömt laddaren på tåget men den låg tydligen hos Linda (thank god!), men tills den dyker upp i brevlådan måste jag hushålla med skärmtiden. Vilket kanske är bra för det blir lätt för mycket av den varan.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.