C'est la vie

Glittriga och frusna ben

Solen kom fram en stund idag, men jag hann tyvärr inte ut innan den försvann igen. Däremot blev jag bländad i korridoren på jobbet och tänkte lite snabbt på våren. När solen ligger tillräckligt högt upp på himlen för att den ska värma upp våra nedfrusna kroppar. Våren kommer ju faktiskt alltid åter även om den just nu känns väldigt avlägsen. Om åtta dygn börjar vi gå mot ljusare tider igen. Positiviteten i det är inte att förringa, men jag lovar inte att jag kommer låta lika optimistisk i februari. Ja, med tanke på att det heter just ”vinterHALVÅR” av en anledning. Sex månader mina vänner. Sex månader. Vi nordbor borde få extra bidrag från EU för att vi offrar oss varje vinter och håller igång maskineriet när vi egentligen borde gå i ide.

Jag hade tänkt åka och simma ikväll men jag orkar inte. Känner mig frusen och galet utmattad efter två långa arbetsdagar och otillräckliga sömntimmar. Jag ska ställa mig under varma duschstrålar och tina upp kroppen. Efter det tänker jag laga en fiskgryta med saffran och allt nyttigt som jag kan komma på för det känns som att min kropp just nu kämpar för att stå emot infektioner och virus. Förhoppningsvis piggnar jag till senare för jag har planerat att träffa en kompis ikväll.

När det är Lucia åker glittret fram. Dessutom blir trötta fredagar lite festligare med kjol och glitterstrumpbyxor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.