C'est la vie

Breakfast for dinner

Det fick bli breakfast for dinner ikväll i brist på engagemang för ordentlig matlagning. Min arbetsdag var minst sagt en prövning av både mental styrka och tålamod, så att prestera i köket fanns inte på kartan när jag väl kunde åka hem. Jag bakade nytt bröd igår och på vägen hem idag köpte jag goda pålägg för att göra det hela lite mer festligt. Dessutom använde jag min sista energi till att mixa ihop en smoothie. Även granola tog jag mig tid till att rosta häromdagen. Jag tänker att min kropp behöver lite extra vitaminer och mineraler för att stå emot alla virus och bakterier som florerar omkring. Jag tar inga tillskott förutom D-vitamin för jag äter trots allt ganska allsidigt.

Just nu försöker jag tänka på den gångna helgen och energin den gav för att ta mig genom veckan. Det känns lite tungt psykiskt just nu på grund av ett par anledningar, vilka jag tyvärr inte kan påverka så mycket mer än jag redan gjort. Även om jag övat på att inte haka upp mig på sådant som ligger utanför min kontroll, så är maktlösheten frustrerande. Den skapar en molande oro i magen och tankar som snurrar runt i huvudet så att det blir svårt att koncentrera sig på nuet.

Solsken och lyckokänslor i söndags.

Lyckligtvis har jag människor i mitt liv som skänker glädje och positiv energi vilket stärker både kropp och själ. Till exempel fick jag en trerättersmiddag av M på Alla hjärtans dag, vilket var så himla uppskattat. Jag fick även ett paket dyra Ellen-tamponger och fyra glas som jag hittade i en second hand-butik men det var egentligen för att min mobil dog och jag inte hade pengar på bankkort-kontot. Av mig fick han en tröja och ett kärleksfullt kort, samt en semla.

I lördags kväll åt vi pizza på 400 grader, sen gick vi hem och spelade Virtual Reality och drack oss lulliga. Han fick låna VR-utrustning från jobbet så jag testade ett spel som heter ”Half Life: Alyx”, vilket var roligt tills det kom en massa creepy aliens som jag inte hann skjuta innan de attackerade mig så att jag fick panik för att det var så verkligt allting. Någon läsare som har testat VR? Jag var helt förvirrad efteråt och hade en känsla av att vara kvar i spelet en lång stund efter att jag tagit av mig grejen på huvudet.

Mina jobbnycklar hade glömts kvar hos M så jag åkte förbi där på vägen hem och passade på att pussa lite extra på honom, innan jag traskade hem till mig. Nu ska jag äta upp mina mackor och titta på Single Parents. En lättsam och rolig serie att sträckkolla på (korta avsnitt men långa säsonger). Den finns på Viaplay. Tips tips!

Hej hej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.