C'est la vie

Afraid of spiders? Look away.

IMG_8811IMG_8816 IMG_8815

Vi hittade den här spindeln i trädgården nyligen. Ett helt enormt nät har den spunnit. Jag trodde först att det var en giftig spindel men efter lite googlande så kunde jag konstatera att den inte var speciellt giftig. Den är inte heller aggressiv och ett bett kan jämföras med ett getingstick. Både jag och Leo, som också bor här och är fotograf, var tvungna att ta en massa bilder, hehe. Den var ganska vacker, eller vad säger ni? Med gulsvart kropp och blå ben.

Det finns såklart giftiga spindlar här i Sydafrika också. Svarta Änkan är den allra farligaste och ett bett från den kan ge nervskador eller till och med döda en människa. Oftast är blir det aldrig så illa, men det gäller att åka in till sjukhuset illa kvickt för att få motgift. Svarta Änkan hittar man däremot inte inomhus, tack och lov. Det finns även en annan – Brunspindeln – som lämnar stora ruttnande köttsår på huden som aldrig läker. Låt oss bara säga att jag lyfter på täcket och skakar kläder som legat ett tag i garderoben. Usch! Kommer jag ge er mardrömmar nu?

Den här dagen bara försvann. Jag var iväg med en kollega för att hämta upp en klient på flygplatsen på eftermiddagen. Han skulle hyra en bil av oss och min chef sa att han var fransk och att han kanske inte pratade någon engelska. Det visade sig att han var belgisk (afrikaner grupperar visserligen alla som ”européer”) och behärskade engelska helt okej, men han uppskattade ändå gesten från oss. Nu ska jag gå ett snabbt ärende innan det blir mörkt. Det gäller att inte äventyra någonting i onödan här. Vare sig det gäller spindlar eller skumma typer på mörka gator.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.