C'est la vie

A leap of faith

 

Titta vad jag möttes av i morse vid Triangelns station. Det var ett gäng som stod och delade ut gratis kaffe och en kanelbulle. Alltså. Det gjorde verkligen min morgon. Det var som att någon där uppe kände empati med mig. Inte för att jag är speciellt troende, men ibland känns det som att jag trots allt har någon som vill mig väl. “Christine har det tufft nu, hon behöver lite uppmuntran”. Jag brukar tänka att min farmor säkert är min skyddsängel. Nu handlar ju detta bara om att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt, och att jag tog cykeln till tåget i stället för bussen. Det kan vara en slump men det kan också ha varit ödet. 

 

Tror ni på ödet? Jag minns att jag hade en diskussion om detta en gång under en middag med både vänner och bekanta och några i sällskapet avfärdade det direkt som någonting banalt. Det fanns inget utrymme för att lyssna på någon annan. Som att de hade rätt och alla andra hade fel. Detta kan ibland störa mig här i Sverige, att oavsett vad man diskuterar så finns det bara ett rätt och ett fel. Alla ska helst tycka samma och det finns bara en korrekt åsikt. Jag respekterar att andra inte tycker samma som jag, men jag lyssnar gärna på deras argument. Ibland kan man ju faktiskt lära sig av andra och se saker från en annan synvinkel. Jag vet inte hur många gånger jag diskuterat ämnen sedan jag kom hem där folk sitter och håller med om saker de inte har någon som helst insikt i, bara för att de är rädda för att ha en annan åsikt än majoriteten. Ibland får jag lust för att provocera bara för att röra runt lite i grytan. Tyvärr är jag även lite konflikträdd så det gör jag inte så ofta som jag har lust till att göra det. 

 

Oj så flummigt detta inlägget blev. Haha! Hursomhelst. Vad jag ville skriva var hur glad jag blev för mitt kaffe och att oavsett om det var ödet eller ren slump, så gjorde det skillnad på min dag. Plus att jag kom ihåg att ta med mina sidenskjortor till jobbet så att jag kan lämna in dem till kemtvätt. Det hämtas bara på tisdagar och jag glömde det förra veckan. Vi får en billig deal så jag sparar flera hundralappar på det!

 

Ha en fin dag alla fina människor som orkat läsa detta!

 

0

0 kommentarer

  • Magdalena

    Jag tror på ödet. Jag tror vissa saker är förutbestämda. Tex vissa personer man möter i sitt liv. Håller verkligen med om det att folk kan hålla med och att man vill röra om. Jag kan ofta vara en sådan som vill säga min åsikt o vad jag tycker. Så länge det inte sårar någon annan. Ogillar när folk slänger ur sig saker till höger o vänster UTAN att tänka sig för lite innan. Men jag uppskattar iaf ärlighet så mkt mer än skitsnack eller snack bakom ryggen. Jag skulle aldrig hålla med om något (det är bl.a. här jag känner att jag inte är helsvensk hehe) jag inte håller med om bara för att undvika konflikt. Men jag är också lite konflikträdd. Men tex om jag vet att jag har rätt då står jag på mig och låter ingen köra över mig. Sen tycker jag som du skrev att man kan lyssna o lära av andra. Jag älskar diskutera. Man kan verkligen lära mig. Intressant få veta hur andra tänker och resonerar.

  • Isabell

    Jag vet inte om jag tror på ödet. Tanken på att våra liv skulle vara förutbestämda skrämmer mig. Betyder det då att vi egentligen inte styr våra egna liv överhuvudtaget? Om det redan är bestämt att vi ska träffa vissa människor eller befinna oss på en viss plats vid et visst tillfälle, då spelar det ju ingen roll vilka val vi gör. Vi kommer ändå hamna där vi ska hamna. Jag som har ett stort kontrollbehov tycker det känns svinjobbigt. Jag tror nog att jag har VALT att inte tro på ödet för att det får mig att må bättre, haha! 😊 Ååååh, jag håller så med dig angående diskussioner. Jag ser mig själv som en bra lyssnare och tycker rentav att det är kul att höra på andras åsikter och argument. Det är synd att det är så få som visar samma respekt tillbaka. Jag är också väldigt konflikträdd, så så fort någon börjar "attackera" mig med en massa argument och inte orkar lyssna på mig tillbaka, så avslutar jag diskussionen ganska snabbt. Jag gör det även om jag vet att jag kanske har lite bättre koll på ämnet i fråga än vad den andra har. Ha en fin kväll! Man kan ju alltid hoppas på gratis bulle och kaffe imorgon också 😊

  • Christine&OtherSweetStories

    Haha, jag gör samma sak! Särskilt med en viss person i min närhet. Fast många gånger är det för att jag bara inte orkar diskutera när det är med en person som är omöjlig att diskutera med. Och jag förstår absolut vad du menar. Jag vet inte om jag tror på att ALLT är förutbestämt, men jag tänker ibland att om någonting händer eller inte händer, så fanns det en mening med det. Till exempel att man inte får ett specifikt jobb eller liknande. Men nej, att hela livet är förutbestämt. Det ger lite panik, hehe. Tack detsamma! Tror inte det är samma i morgon, men man kan ju alltid hoppas 😉 Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *