C'est la vie

You can’t read me, I make up stories as I go

IMG_3004

Jag läste ut den andra av de två böcker jag lånade på biblioteket idag så jag cyklade dit för att låna några fler. Kanske är det lite väl ambitiöst att tro att jag kommer hinna läsa fyra böcker på en månad, men jag läste ut de andra två på drygt två veckor så helt omöjligt är det inte. Jag har återfått intresset för att läsa och har den senaste tiden märkt att mitt ordförråd behöver utökas, så jag tar tillfället i akt. Nu lånade jag två böcker som är skrivna av fransmän – DEN FANTASTISKA BERÄTTELSEN SOM FAKIREN SOM FASTNADE I ETT IKEASKÅP (världens längsta titel) och Romain Puértolas samt Lyckliga människor läser och dricker kaffe av Agnès Martin-Lugand. Jag skulle såklart kunna läsa dem på franska, men det är nog lite overkill just nu när min koncentrationsförmåga ligger på lägsta nivå och självkritiken på högsta. Som sagt, ett steg i taget. Däremot är Tina Feys bok på originalspråk. Jag tänker att det mesta som är roligt i den boken inte översätts lika bra till svenska, plus att det är bra för mig att läsa på engelska också för att hålla igång språket.

Jag har känt mig lite febrig de senaste dagarna och väldigt trött, så jag orkar inte göra så mycket för tillfället. Eftersom att det är bra att komma ut i friska luften och få lite sol i ansiktet så tog jag i alla fall en omväg hem med cykeln genom parken där jag satte mig på en bänk en stund. Vädret nu är så konstigt att jag ibland glömmer bort att det är sommar. Vissa dagar får jag för mig att det är tidig höst och tar på mig alldeles för mycket kläder. Tänk om det aldrig kommer bli riktigt sommarvarmt? Hemska tanke. Nu tycker jag att vi håller alla tummar och tår för minst tre veckor med 25 grader eller mer.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *