Places in France

En lunch-oas i Èze-sur-Mer

Det känns som att alla är ute och reser i södra Europa just nu. Min lösning på avundsjukan det väcker i mig är att inte gå in på sociala medier. I stället plågar jag mig själv med att se tillbaka på bilder från min egen semester i södra Frankrike förra sommaren. Jag antar att jag får stå mitt kast nu efter ett par år med ganska mycket resande. Inte för att det går att få nog av den biten men allt här i livet har sin tid, som det heter. Sommaren 2017 tillbringar jag på svensk mark. Det är faktiskt över 8 år sedan jag var i Sverige en hel sommar. Alla andra år har jag befunnit mig i Paris större delen av sommaren, eller på semestrar i just södra Europa.

Detta bildmatande från diverse härliga platser i några av mina favoritländer, med tillhörande foton på favoritmat från dessa länder, fick mig att minnas en riktigt härlig restaurang som jag åt lunch på i Èze-sur-Mer. Jag var på väg upp till Èze Village (du kan läsa om den fantastiska byn här → Follow me to Èze Village) men hade precis missat min buss. Precis vid hållplatsen låg en liten oas i orientalisk stil överbefolkad av växter och färgglada blommor.

La Bananeraie är en typisk krog för varma sommardagar, eller kvällar, där det serveras fräsch och prisvärd mat. Ägarna är dessutom både trevliga och tillmötesgående vilket inte alltid är en självklarhet i Frankrike (även om detta oftast endast gäller på turistställena och mestadels i Paris – OBS på att turister kan vara otrevliga och ohyfsade de med). Om jag får en chans att åka tillbaka till Èze en dag så kommer jag definitivt återvända till La Bananeraie.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *