C'est la vie

You can’t have it all

 

 

Nog för att vi har svensk sommarvärme här, men jag är lite avundsjuk på era kontorstider i Sverige. Just nu vore det en dröm att få sluta kl 17 varje dag! Tänk att ha ett liv på vardagarna? Eller man kanske inte jobbar sådana tider längre? Hur som helst KAN man om man vill sluta tidigare i Sverige. Här spelar det ingen roll om du kommer in kl 8 och jobbar snabbt som tusan. Det ser inte bra ut att gå hem innan kl 18, och i de flesta fall innan kl 19. Vissa sitter och väntar på att den första ska gå hem. Helst sjukt system, jag vet!

 

Idag gick jag ”tidigt” från kontoret, vid kvart i sju. Efter en lång bussfärd och ett snabbt (jag hade tur som hamnade hos en relativt effektiv kassörska på Monoprix) stopp för att handla mat, kom jag hem vid åtta. Alldeles för hungrig och trött för den där joggingturen jag sett fram emot. Nu ska jag äta min sallad och titta på One Tree Hill. Jag måste erkänna att jag sett fram emot det mer än den där joggingturen.

 

 
0

0 kommentarer

 • Madeleine

  Hade för mig att du arbetade på svenskt företag? Då borde ju svenska tider gälla. Tycker det är väldigt olika i Sv, helt beroende på företag/yrke osv. Nån måste ju ange tonen, gå hem kl 17 imorgon. Folk kommer vara tacksamma! 😉

 • Christine&Paris

  Haha, nej jag kan definitivt inte gå kl 17! 😉 Men på fredag däremot! Tyvärr spelar det ingen roll om det är ett svenskt företag, de går oftast enligt landets lagar, regler och bestämmelser. Jag jobbar på ett franskt företag, men med den svenska marknaden.

 • Mikaela

  Vissa svenssonföretag, visst… men de flesta mer eller mindre prestigefyllda svenska företag följer inga speciella regler alls haha.

 • P I X E L I E - Erica Pettersson

  Vad jobbigt med sådana arbetstider. Förstår att det skulle vara skönt med det svenska 7-16 systemet 😊

 • Theresa

  Hur fungerar det när kontorstiderna är så långa men att heltid i frankrike är 35 timmar per vecka? Då man teoretiskt borde jobba kortare arbetsdagar? Har haft mina funderingar kring det där ett tag 😊

 • Jenny

  Jag har undrat länge varför du tror att det är bättre i Sverige? Vi har ju längre arbetsveckor än ni. Jag har vänner som jobbar på revisionsbyråer och advokatdito där man serverar gratis middag kl 19. Aldrig gratis lunch. Det är som ett uttalat sätt att säga att man inte går innan…. De flesta jag känner som jobbar i Stockhom jobbar minst 60 timmar i veckan. Många 70-80 (SJUKT). Jag jobbar statligt och då har vi flextid så man kan jobba mycket sent, men (om man har tid i förhållande till vad man har att göra) gå tidigare någon gång. Har för mig att du har skrivit att du börjar nio. Har man en timmes lunch är ju sex tiden man "borde" gå hem om man jobbar svenska tider… Så sju är ju inte jättesent. Men jag förstår att det måste vara frustrerande att känna att man inte kan gå hem. Jag tror att det är kulturen på många, många företag. Var som helst i världen. Speciellt nu är det finns färre jobb och fler arbetssökande… Kram till dig och hoppas du får en mysig kväll!

 • Christine&Paris

  Jo fast det är kanske annorlunda i Stockholm? De flesta jag känner i Malmö som jobbar på kontor kan i alla fall gå hem senast 17.30 och 1,5 timme gör ändå mycket. Man hinner handla i lugn och ro och är inte helt slut när man kommer hem. Jag har också flextid men kan oftast inte gå hem innan 18.30. Överlag jobbar man senare i Paris än i Sverige 😊 Sen har du nog rätt i det du säger om arbetskulturen nu, många är bara väldigt tacksamma att de har ett jobb..

 • Jenny

  Det var länge sedan jag bodde i Malmö nu och de flesta jag känner där jobbar i Cph så där kan jag inte säga ngt. Men generellt borde väl jämförelsen med Sthlm och Paris vara mer relevant än Paris – Malmö? Huvudstad och huvudstad, liksom (och med detta inte sagt att du har rätt, det är ju helt knas att inte kunna gå hem). Men jag tror inte att man jobbar mer i Frankrike än Sverige. Mest för att ni har 5 timmar kortare arbetsveckor… Men detta är något alla måste ta tag i. Flera som jag känner (i min ålder) har eller håller på att gå i väggen. Folk arbetar ihjäl sig. Och den här kulturen med att msn inte är hos nog om man inte stannar på jobbet sena kvällar eller kommer in på helgen (som i stort sett alla mina vänner i "karriären" gör. Ursch och fy! Kram och trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.