C'est la vie,  Vardagslyx

Mjukglass, sista bilturen och Love is Blind

Efter fem dagars sjukstuga kände jag att det fick vara nog med hemmatid, så jag trotsade stormen i eftermiddags och begav mig ut. Det var inte skönt väder och en del av mig ifrågasatte om det ens var värt besväret. När det blåser 25 sekundmeter i vindbyarna ska man nog se det som ett ypperligt tillfälle att stanna inomhus. Vad tusan ska man dessutom ha på sig när det går från varm höst till vinterkyla på två dygn? Samtidigt behövde jag komma ut och andas frisk luft efter att ha suttit och jobbat framför datorn hela dagen, och så fick jag umgås en stund med Clara. Hon var på jakt efter kläder till en inflyttningsfest med halloweentema de ska ha om en vecka, men hittade inte någonting passande. Själv kör jag nog på enklast möjliga, om jag inte får en snilleblixt som ett mirakel. Frågan är om M och jag ska synka på ett tema? Batman och Catwoman? Bonnie & Clyde? Vi får se.

Energin dog efter ungefär 18 minuter inne på Björkå secondhand, så vi gav upp och bestämde oss för att fylla på den med mat i stället. Första bästa ställe var The Fish and Chip shop på Södra Vallgatan, och där satte vi oss vid fönstret för att kunna se på alla stackare som kämpade i motvinden utanför. En av oss åt Fish & Chips och den andra Fish Tacos, som båda var goda. Efter maten fick man en liten mini-mjukglass med salt kolasås till efterrätt. Vi var absolut tvungna att be om mer kolasås. Sådana detaljer gillar jag för övrigt. Fler restauranger borde bjuda på bonusar. Rimliga priser hade de också. Det fanns tre rätter och var och en kostade 95 kronor. Bra grejer!

Efter det gav vi upp jakten på rosa träningstights innan den ens hade börjat. Hon försökte först övertala mig att hänga med till Far i Hatten där ett gäng vänner höll hus, men det var nog mest ett försök till att övertala sig själv. Båda längtade hem till soffan och myskläder så det fick det bli. Efter mat och glass vinkade vi hej då. Nu regnar det dessutom ute så det känns väldigt bra med fredagsmys. Ingen annan tid på året är jag så tacksam för mitt hem. Att komma hem alldeles genomfrusen och/eller dyblöt och öppna ytterdörren till en varm lägenhet är det finaste som finns. M är i Kalmar så jag har PF (Pojkvänsfritt) och även om jag ser fram emot att han kommer hem i morgon eftermiddag så är det ganska trevligt att få ett par dygn på egen hand. Jag älskar att vara ensam hemma i några dagar och jag vet att han känner samma. Det är viktigt att sakna varandra ibland och göra sin egen grej, även om vi såklart gör det annars också.

Anledningen till att M är i Kalmar är för att han idag lämnade tillbaka vår bil där. Vi tog över hans systers leasingavtal för 1,5 år sedan och nu när det gick ut bestämde vi oss för att slopa den utgiften. Den var dyr och onödig. Visst att vi använder bilen några dagar i veckan men vi är inte beroende av den och då köper jag hellre en billig, begagnad bil som inte bara står och kostar massa pengar.

Jag saknar dock redan vår lilla Toyota Yaris. Älskar att köra bil! Kan vara så att jag körde min sista biltur med den igår och lyssnade på Goodbye med Spice Girls. OBS, tog såklart fotot när bilen stod still i parkeringsläget. Så ni inte tror något annat.

Annat som hänt sedan vi kom hem från USA?

En fin höstdag hann jag med förra lördagen innan jag blev sjuk. Jag gick en promenad genom kyrkogårdarna och blev så glad av det fina ljuset. Hösten är trots allt en fin årstid.

Jag satte mig med datorn och jobbade på Jord första dagen efter att vi kommit hem. Jag var så himla jetlaggad så framåt lunch var jag tvungen att gå hem pga yrsel. Den där chiapuddingen var för övrigt inte speciellt god. Absolut inte värd 109 kronor. Jag vet att det stället är superpoppis men jag tycker att priserna är helt orimliga. 79 kronor för en smoothie? Nä, då gör jag den hellre själv hemma för typ 15 kronor.

Mina frukostar brukar trots allt vara godare än på många kaféer. Jag brukar göra två portioner overnight oats i taget (så jag slipper göra en varje dag) som jag toppar med lite yogurt, nötter och frukt. Allra helst fikon. Mmmmm….! Jag äter även ägg varje morgon, det är rutin nu.

Till vänster: M har gjort hål i väggen för att se ifall det var tegel bakom. ”Varför i hela friden?” undrar du nu. Jag ska berätta mer om det snart. Det händer något kul i februari.
Till höger: Jag vill sova svalt och M tycker att det är kallt i sovrummet. Häromdagen frågade jag om han stängt fönstret för jag tyckte att det var lite varmt i sovrummet, varpå han svarade ”älskling, det är typ tio grader härinne!”. Jag skickade denna bilden till honom sen. Vi har båda helt kokobäng kroppstemperatur. Någon som kan relatera?

Jag sträckkollade dokumentären BECKHAM på Netflix och var tvungen att ta en bild på detta för jag vill kopiera hela Victorias outfit här. Tycker för övrigt att de verkar vara väldigt sköna individer. Det var en väldigt ärlig dokumentär måste jag säga.

Jag såg även femte säsongen av Love is Blind och vet inte riktigt vad jag ska tycka. Måste de ljuga så mycket allihop? Man vet ju inte vem man ska lita på. Milton var mest mogen av alla, Stacy var den enda med någorlunda stil och Johnie var fullkomligt opålitlig. Spännande men samtidigt en besvikelse. Ska bli kul att se den svenska versionen snart!

Vi har firat något och drack champagne hos våra grannar. När klockan var kvart i åtta tänkte vi att det kanske var lägligt att äta middag. Det fick bli Korean Fried Chicken Doori. Gott, men alldeles för spicy för mina smaklökar. Magen mådde inte bra efteråt. Nästa gång ska jag ta den minst spicy såsen.

Nu ska jag bestämma mig för någon serie och lägga bort alla skärmar. Jag återkommer i morgon med reserapport från USA-semestern. Tjingeling!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.