Tankar & Funderingar

You are always on my mind

 

 

Igår kväll satt jag och bläddrade mig vidare på instagram. #Batignolles, #17eme.. och så vidare. Dumt det där alltså. Det fick mig att sakna Paris en himla massa. Jag saknar den där hänförande utsikten över takåsarna, ett glas vin på en uteservering efter jobbet med kollegorna och söndagspromenad i mitt älskade 17éme arrondissement. Ibland kan jag önska att jag kunde få allt. Paris, Sverige och alla mina nära och kära på en och samma plats. 

 

Det är inte helt lätt att flytta hem till Sverige efter fem år utomlands ska jag säga er. Helt ärligt är jag lycklig och har ingen brist på socialt umgänge, men Paris och vissa personer som bor där finns hela tiden i mina tankar. Jag går i skytteltrafik mellan lycka och svacka. Ena dagen mår jag hur bra som helst, andra dagen längtar jag tillbaka så det gör ont i själen. 

 

Jag antar att det alltid kommer vara så? 

 

Du finns alltid i mina tankar.

 

 

0

0 kommentarer

 • Emelie - Lever drömmen i Paris!

  Jag tror absolut det komma lägga sig mer och mer med tiden, men Paris kommer väl alltid äga en del av ditt hjärta? Jag tror bara att Sverige kommer växa sig starkare ju tryggare du kommer känna dig. Men jag kan förstå ambivalensen – den måste vara riktigt förvirrande. Att vara lycklig och olycklig nästan överlappande, och inte förstå riktigt vad man vill i perioder. Det är starkt, det du gjort, och du vet ju att det är rätt val. Det kommer däremot alltid lite nackdelar med alla fördelar…

 • nasha

  Hej! Jag tycker det är helt nturligt att du saknar din gamla stad fastän du trivs i din nya. Jag tror lösningen kan vara att du försöker planera resor til Pris så du kan åka dit iaf 2-3 gånger per år. Biljetterna är ju skitbilliga, du har säkert folk där du kan bo hos och det är ändå såpass nära så du hinner med det om du tar ledigt fredag el måndag från jobbet. Så planera nu! Jag har ju själv precis flyttat från Göteborg till Karlstad där jag inte har nåon vänkrets alls så jag förstår ditt dilemma. Jag flyttade i lördags och har mitt första besök i GBG planerat nu på fredag! Man kan få både och! 😉

 • Lisa

  Det kommer nog alltid vara så. Jag saknar varje dag och sen attentaten så gråter jag när jag tittar på France2 på kvällarna. Paris är min hemstad. Har aldrig kännt mig mer hemma än där och har aldrig hatat att älska 😉 kram!

 • Christine&Paris

  Jaha, nu ser jag att jag läste fel. Trodde du flyttade från Karlstad! Ja man får försöka se det så, att man kan få det bästa av båda världar 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.