Where in Paris is this?

IMG_4000 (1)IMG_4028
IMG_4020
IMG_4155

IMG_4022 IMG_3923 IMG_3980IMG_4055

IMG_4024IMG_4167Bonjour mes chouchous! Om ni undrar så är ”chouchou” = kramdjur. Ni är liksom sådär goa och mysiga som gosedjur är.

Anyway. Det var länge sedan jag la upp några bilder från Paris här på bloggen och de här är från det senaste besöket. Jag är dålig på att minnas vilka jag publicerat så jag måste alltid gå tillbaka i arkivet och dubbelkolla, haha. Kan ni se var dessa 10 bilder är tagna? Vissa är kanske lättare att lokalisera än andra, men det vore kul att se hur pass bra koll ni har på Paris. Okej, foto nr 7 är i princip omöjligt. Den som gissar rätt där kan verkligen titulera sig Paris-expert! Jag ger er en ledtråd: en passage nära Börshuset. Ni kan säkert hitta lite ledtrådar för alla bilder i arkivet (klicka på Paris eller Paris Tips i menyn).

Gissa genom att kommentera och skriva 1, 2, 3 och så vidare upp till 10, och var du tror att det är. Jag lovar att avslöja platserna sen. Allez, go! 

//Can you guess or see where in Paris these photos are taken?

0 reaktioner på ”Where in Paris is this?”

  1. Uff, jag skulle inte våga mig på att gissa alla.. Men 7:an är ju åtminstone en av de gömda passagerna – av vilka det finns flertal.. Den ser pampig ut, så eventuellt Galerie Vivienne ? Jag gjorde ju ett projekt förra sommaren och lyckades gå genom 21 stycken, och har för mig att jag tyckte Vivienne var riktig maffig och guldig!

  2. Med risk att vara helt ute och cykla, gissar jag ödmjukt på att: Bild 1 är Grand Palais från Ave General Eisenhower eller längre bort från Champs Elysees Bild 8 tror jag är bron mellan Ile St Louis och l’Hotel de Ville där St Regis är på borte hörnet (på Ile St Louis sidan) Bild 7 är jag 99.9% säker på att det Galerie Vivienne (var där lördag för en vecka sedan och är den plats jag nästan helst alltid återvänder till när jag är i Paris 😊 Bild 9 ser ut att vara ”Rue des Barres” i Marais bakom l’Hotel de Ville Resten – Clueless 😊

  3. Bra gissat! Jag kom precis på att jag ju glömt göra uppföljning på detta, haha. Jag skriver en liten kommentar när jag lagt upp det inlägget så får du se om du hade rätt 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen