C'est la vie

When you get tired of croissants

IMG_4680 IMG_4676 IMG_4688

Igår checkade jag in på Hotel des Mimosas i Juan-les-Pins, vilket är sista stoppet på den här semestern. Förutom att trycket i duschmunstycket är lika starkt som ett porlande vattenfall, så är det ett mysigt litet hotell med perfekt läge till stranden och stadens kärna. Frukosten i morse fick mig däremot att sakna en riktig och mättande frukost. Allt var färskt och fräscht, men jag tyckte att det var lite väl dyrt med 10€ för en kaffe, ett glas apelsinjuice och lite bröd. Vill man ha ägg, yogurt och annat så får man betala extra. Det är nästan Paris-priser här om jag ska vara ärlig. Då köper jag hellre en croissant på det lokala boulangeriet för 1€ och dricker en kaffe på ett kafé för 2€. Jag börjar dessutom i ärlighetens namn bli trött på pain au chocolats till frukost, så till helgen ser jag fram emot att gå tillbaka till mina gamla vanliga frukostvanor. Tanken på knäckemacka med avokado, kokt ägg och örtsalt får det att vattnas i min mun.

Idag är det lite halvdant väder, med några droppar regn i förmiddags. Jag har dessutom råkat glömma min ena bikini på det förra hotellet, vilket är något irriterande. Just nu funderar jag på vad jag ska göra idag för ägarna är inte där förrän vid kl 18 så det är ingen mening för mig att åka in till Nice nu. Kanske åker jag till Antibes ett tag. Det vore synd att missa det när jag är här.

 

//Yesterday I checked in to Hotel des Mimosas in Juan-les-Pins, which is the last stop on this vacation. After almost a week with French breakfasts I’m starting to long for my usual Swedish breakfast routines. The thought of a hard bread sandwich with avocado and eggs makes my mouth water. And I am also tired of paying a fortune for my meals. The prices here are basically like in Paris. Probably because of all the rich tourists who are willing to pay a lot of money and don’t know the value of it. I mean, I’d rather pay 1€ for a croissant at the local boulangerie. Tomorrow I think I’ll skip the breakfast at the hotel and go for the cheaper version. 

Today the weather is not that great. Cloudy and some rain showers. Later today I might have to go to Nice since I forgot my bikini at the B&B I stayed at there. Really annoying since it’s a bit far to get there from here, but I might need to do an errand in Nice anyway so I’ll see how to do it. With hopes that the sky clears up later today, I think I’ll go over to Antibes for a while. It would be a shame to come here and don’t get to see it. 

0 kommentarer

  • teruko

    Nu är jag väl för sent ute, men ta en tur till Antibes! Jättegullig stad och nära ju. Bodde i både Antibes och Juan-les-Pins ett par veckor för två år sedan, gillade båda, men Antibes är aningen ”mysigare”.

  • Ellinor

    Vi bodde lite olika under vår resa (inneboende, B&B samt egen studio) och fick då åtnjuta en väldigt varierad frukost. Eller varierad är kanske fel ord för basen i den franska frukosten består ju som du själv skriver till 99% av bröd/baguette. Men det som är skönt med eget boende är att man i alla fall kan anpassa frukosten lite till vad vi själva är vana vid. Samtidigt så gillar jag att föräta mig på allt det goda Frankrike har att erbjuda. Baguetter, croissanter och pain au chocolates som de man hittar i Frankrike hittar man inte hemma. Sedan är det som bekant bra att längta emellanåt också. Tack för att du delat med dig av allt under din resa. Det har blivit som en förlängning av min egen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.