Nice,  Travels

Nice by night

IMG_4552

Igår kväll åkte jag som sagt in till Vieux Nice. Åt en god middag, strosade runt i de små gränderna och köpte en stor glass. Jag kan verkligen rekommendera att hålla sig borta från de stora uteserveringarna då det oftast är dyrt, opersonligt och halvtaskig mat. Det är bättre att söka sig bort från folkmassan och hitta en familjedriven krog vare sig du ska äta lunch eller middag. Min kypare var hur trevlig som helst. Vi var på du-nivå och han frågade om jag var i Nice med jobbet eller på semester. Jag har träffat så himla trevliga människor hittills och det finns alltid någon att prata med, så jag känner mig aldrig ensam. Fast okej, igår kväll när jag åkte in på kvällen och såg en massa kompisgäng som umgicks med varandra, och familjer som åt middag ihop, så kände jag en sting saknad till mina egna vänner. Just igår kväll hade det varit mysigt att kunna dricka ett glas vin och äta min middag i sällskap med någon annan. Linda hade planer på att kanske åka med, men efter att ha jobbat i Paris och Toulouse under EM (hon har ett en egen affärsresebyrå och hade företagsgrupper som skulle på Sverige-matcherna), så ville hon bara hem till lilla Karlskrona och hänga med familjen. Vilket jag gott kunde förstå.

Hursomhelst. Jag hade en bra kväll ändå och avslutade kvällen med en stor glass (ni som följer mig på Instagram fick se bildbevis på dess enorma storlek – size does matter), sedan en promenad längs med Promenade des Anglais innan jag tog en Uber hem. Chauffören bor i Juan-les-Pins och gav mig sitt nummer ifall jag ”behövde skjuts eller rundvisning”. Det hade kanske varit trevligt, men mina misstankar är att han är intresserad av mer än att guida mig i Antibes.

//Last night I went to Vieux Nice, the old part of the city where you can find anything from cool bars and restaurants to small quaint shops and ice cream places. I recommend finding a smaller and family driven bistro, rather than the huge restaurant terraces on the big squares. Otherwise you might be disappointed in terms of both price and quality. I had a nice dinner, and then a gelato that was maybe one of the best I’ve ever tasted. When I saw all the people hanging out with their friends I had a tiny feeling of missing my own friends and family, but other than that I don’t feel lonely travelling on my own. I meet so many nice and friendly people who I talk to, so when I’m by myself I rather enjoy it actually.

After a short walk along the beach promenade, I ordered an Uber and went back home. The driver was a young man living in Antibes, so he asked if I’d like his number. I took it out of curtesy, but I’m not sure I’ll call him since I’m thinking that he’s probably interested in something more than just ”showing me around Antibes”. 

IMG_4526
Dessa killar var riktigt duktiga där de stod och spelade mitt på Place Massena. Imponerande!
IMG_4521
Det vackra går inte ens att fånga på bild. Den där utsikten mot berget är fantastisk.
IMG_4517
Likaså här…
IMG_4559
Jag älskar att vara i en stad där människor står ute och dricker vin, umgås och är högljudda en tisdag klockan halv elva på kvällen. Varför är det inte så i Sverige?
IMG_4566
Den här gelaterian är värd ett eget inlägg. To be continued…
IMG_4575
Det berömda hotellet Le Negresco. Det är riktigt fint, men också mycket dyrt. Såklart.


IMG_4563

 

0 kommentarer

  • teruko

    Tack igen för underbara foton! Åh, den där utsikten mot bergen… Bodde flera gånger på 80- talet alldeles i närheten av ditt foto och brukade äta på en pizzeria som låg där då. Det var fantastiskt med de olika nyanserna av grönt bort mot bergen i fjärran, med cypresser som avtecknade sig som mörka silhuetter…

  • Ellinor

    Första gången jag var i Nice så reste jag också ensam. Jag vet att jag vissa kvällar när jag strosade just genom Vieux Nice och Promenade des Anglais att det hade varit fint att dela kvällen och upplevelsen med någon. Runt omkring en tycktes det bara vara kärleksfulla par och glada kompisgäng. Jag minns att jag då tänkte att jag en dag skulle åka tillbaka hit med min egen kärlek och så blev det alltså i år. Nu var vi bara i Nice några dagar men hann ändå uppleva mycket tillsammans. Jag fick dessutom delat med mig av de där magiska ögonblicken som jag för många år ville dela med mig av. Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.